Pregătește clădirile aflate în paragină pentru a le da o nouă utilitate

Clădirile de pe raza comunei gorjene Dănești, lăsate în paragină de fosta conducere a primăriei, vor reveni la viață. Cel puțin asta promite primarul Mădălin Paliță, care deja a început să pregătească terenul pentru a le da o altă utilitate școlilor din comună pe care a fost pus lacătul din cauza numărului mic de copii.

Se lucrează de zor în comuna Dănești la clădirile aflate în paragină. Este vorba de mai multe școli închise care stau să se dărâme și pe care primarul dorește să le recondiționeze.

”Vreau să reabilitez toate instituțiile din comună și mă refer aici la școlile închise și lăsate în paragină. Am reușit să punem la punct școlile care sunt funcționale și acum am mobilizat oamenii la școlile închise. Aici facem curățenie, tăiem vegetație, vopsim gardurile, curățăm incintele și facem racordurile la apă, acolo unde este nevoie”, a declarat Mădălin Paliță.

Prima pe listă a fost școala din Brătuia și urmează și restul în perioada imediat următoare, ca până la finele anului să fie pregătite pentru a le fi schimbată destinația. ”Sunt 4-5 școli unde trebuie să facem curățenie. Vreau să le schimb destinația, pentru că este păcat să se dărâme sub ochii noștri și vreau să fac niște centre multifuncționale, cum ar fi club de bătrâni, sală de ședințe, centru de zi. Ne hotărâm în momentul în care vedem ce buget avem, dar și ce finanțări putem obține. Important este să fie îngrijite și pregătite pentru a fi reabilitate”, a mai spus Mădălin Paliță.

Vizualizări: 1,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: