Un cunoscut profesor din Gorj a fost dat în judecată

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a fost nevoit să-l acționeze în instanță pe Nicolae Rușeț, fostul inspector școlar adjunct în mandatul liberalei Maria Cochină.

Instituția a solicitat instanței să dispună obligarea fostului inspector școlar la restituirea a 1.574 de lei, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere în valoare de 125 lei. Suma reprezintă contravaloarea unui număr de 34 ore de muncă ce nu puteau fi prestate la Colegiul Tehnic Motru, unde reclamantul este titular pe catedra de matematică, ținând cont de orarul acestuia de la liceu, coroborat cu programul de lucru de la ISJ Gorj.

Concret, în urma verificării pontajelor și statelor de plată atât de la ISJ Gorj, cât și de la Colegiul Tehnic Motru, s-a constatat că Rușeț a încasat necuvenit suma de 1.209 lei în perioada când deținea funcția de inspector școlar general adjunct.

Descoperirea a fost făcută tocmai de inspectorii fiscali, în urma unei sesizări depuse la Direcția Generală a Finanțelor Publice Craiova.

Așa cum rezultă din procesul verbal încheiat la data de 28.05.2021, obiectivul inspecției l-a constituit verificarea salarizării fostului inspector școlar general adjunct. „Pârâtul avea obligația de a preda un număr de cel mult 4 ore pe săptămână la unitatea școlară în cadrul căreia acesta este titular, însă acesta a efectuat un număr mult mai mare de ore, ore care s-au suprapus cu programul de lucru din cadrul ISJ Gorj”, se arată în motivarea acțiunii, finanțiștii obligând ISJ Gorj să recupereze banii încasați necuvenit.

Fostul inspector școlar a refuzat să achite suma respectivă, motiv pentru care s-a apelat la justiție.

Nicolae Rușeț a solicitat respingerea cererii ca nefondată. Susține că și-a anunțat șefii că nu poate să facă orele la liceu, iar „în ședința din ianuarie/februarie a anului 2020, în Consiliul de Administrație al ISJ Gorj s-a hotărât prelungirea programului de lucru la ISJ Gorj” tocmai pentru a se evita suprapunerea celor două programe de lucru.

În acest sens, Rușeț a solicitat instanței de judecată efectuarea unei adrese către Colegiul Tehnic Motru pentru a comunica pontajele și condica de prezență pentru lunile februarie-noiembrie 2020.

La primul termen din octombrie, Judecătoria Motru și-a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului Gorj, secția Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

Nicolae Rușeț a îndeplinit timp de un an funcția de inspector școlar general adjunct, începând cu 15 ianuarie 2020, făcând echipă alături de liberala Maria Cochină.

Vizualizări: 4,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: