Pregătiri de referendum. A fost desemnat preşedintele BEJ!

Referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu bate la uşă, aşa că primarii pregătesc de zor alegerile din 29 iulie. Ieri au primit ultimele instrucţiuni de la Instituţia Prefectului Gorj privind delimitarea secţiilor de votare urmând ca până pe 16 iulie să înainteze Prefecturii persoanele din rândul cărora preşedintele Biroului Electoral Judeţean va desemna preşedinţii secţiilor de votare. Tot ieri a fost desemnat şi preşedintele BEJ în persoana judecătorului Mihaela Tudorescu, de la Judecătoria Motru.

Referendumul din 29 iulie nu este nici acum pe placul multor primari fie ei de la putere sau din opoziție. Cu toate acestea, trebuie să se conformeze și să intre în linie dreaptă privind referendumul pentru suspendarea președintelui Băsescu. Reprezentanții Instituția Prefectului Gorj au precizat ce sarcini au primarii în următoarea perioadă. ”Primarii trebuie să delimiteze secțiile de votare. Până pe 11 iulie trebuie să comunice Instituției Prefectului situația cu secțiile de votare. Ulterior, până pe 16 iulie trebuie să înainteze Instituției Prefectului persoanele din rândul cărora președintele BEJ va extrage președinții secțiilor de votare. Pe data de 18 iulie  urmează să fie desemnați și președinții secțiilor de votare. Fiecare secție va avea câte un președinte și șase reprezentanți ai partidelor politice parlamentare. În acest caz nu vor fi locțiitori. Până pe 27 iulie, Instituția Prefectului trebuie să predea ștampilele de vot și buletinele președinților secțiilor de votare”, a declarat Liviu Diaconescu, șef Birou Legalitate Acte din cadrul Instituției Prefectului Gorj. Membrii secțiilor de votare vor fi remunerați timp de trei zile cu câte 85 de lei pe zi impozabili.

PRIMELE ALEGERI

Primarii recent aleși în funcții nu au mai fost până în prezent responsabili cu organizarea unor alegeri. Florin Jurebie, noul primar al comunei Săcelu, spune că se va conforma instrucțiunilor primite de la Prefectură. ”Am primit toate adresele și acum încercăm să găsim o nouă locație pentru secția de votare”, a declarat Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

PREŞEDINTE

Tot ieri a fost ales prin tragere la sorți președintele Biroului Electoral Județean. Este vorba de Mihaela Tudoresccu, judecător în cadrul Judecătoriei Motru. Aceasta va veghea la buna desfășurare a referendumului fără sprijinul unui locțiitor.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: