Pregătiţi picioarele pentru vară în doar 15 minute

Am renunţat cu toţii la încălțămintea de iarnă de puţină vreme, iar  picioarele noastre au nevoie de o îngrijire mai specială pentru vară. Dacă vreţi să arătaţi bine şi în sandale trebuie ca picioarele să scape de eventuale bătături, calozități și de pielea îngroșată.

Există câteva trucuri care vă vor readuce imediat picioarele la o stare de vară, acestea incluzând bai cu bicarbonat pe care le puteți face acasă și care vă vor răsfăța picioarele. Bicarbonatul este benefic pentru organismul nostru dar se pare că acesta poate fi utilizat cu succes în scopuri cosmetice, deoarece curăță perfect, dezinfectează, vindecă și înmoaie pielea. Acest produs magic mai elimină perfect și inflamațiile și vindecă rănile. Nu uitaţi după ce aţi folosit oricare dintre aceste remedii să folosiţi cremă hidratantă.

1. Baie cu bicarbonat și sare de mare: Pentru a înmuia pielea picioarelor umpleți cu apă caldă un lighean mic și adăugaţi  2 lingurițe de sare de mare și 2 lingurițe de bicarbonat, amestecați bine totul și țineți picioarele timp de 7-8 minute înăuntru.

2. Baie cu bicarbonat și săpun: Pentru curățarea pielii diluați în trei litri de apă caldă 2 lingurițe de bicarbonat și 2 de săpun. Țineți picioarele în apă timp de 10 minute.

3. Baie cu bicarbonat și uleiuri: Dacă doriți să vă hidratați și să vă tonifiați pielea, amestecați trei litri de apă caldă cu două linguri de bicarbonat. Adăugați câteva picături de ulei de măsline sau de patchouli, lămâie, portocale, lavanda sau migdale. Țineți picioarele în această soluție timp de 10 minute.

4. Baie cu bicarbonat și lapte: Pentru picioare catifelate amestecați 1 litru de lapte cald cu 1 linguriță de bicarbonat. Țineți picioarele în apă timp de 10 minute.

5. Baie cu bicarbonat și peroxid: Dacă aveți crăpături pe călcâie, turnați în apa caldă 2 lingurițe de peroxid de hidrogen și apoi adăugați 2 lingurițe de bicarbonat și țineți picioarele timp de 12-15 minute.

6. Baie cu bicarbonat și iod: Pentru a scăpa de rănile de pe piele amestecați 2 litri de apă cu 2 lingurițe de bicarbonat și 2 lingurițe de iod. Țineți picioarele nu mai mult de 10 minute.

7. Baie cu bicarbonat și argilă: Acesta este un remediu ideal pentru pielea uscată a picioarelor și calozități precum și pentru hrănirea plăcii unghiale. Pentru a face o astfel de baie trebuie să diluați 4 lingurițe de lut alb și 2 de bicarbonat în 2 litri de apă.

Vizualizări: 1,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: