Prejudicii uriașe după blocajul de la Cariera Roșia. Burlan: Vorbim de milioane de lei!

Complexul Energetic Oltenia vrea să ceară despăgubiri importante ONG-ului de mediu care a blocat activitatea în Cariera Roșia mai bine de o lună. Managerul companiei, Daniel Burlan, a explicat că se fac evaluări ale pierderilor înregistrate de companie, iar prejudiciul ar trebui să fie recuperat de la cei care au blocat activitatea în cariera de cărbune. Burlan vorbește de câteva milioane de lei.

Deși situația a fost deblocată pentru moment, procesul pe fond continuă cu un nou termen la jumătatea aceste luni în privința Carierei Roșia, pe care Bankwatch a reușit s-o paralizeze în instanța de judecată.

“Cariera Roșia are toate acordurile și autorizațiile de mediu în termene și legale. Este o acțiune de anulare a acordului de mediu. Avem termen în 16 septembrie, la Tribunalul București. Am încercat să ne aducem argumentele noastre, care să anuleze toate acele minciuni ale Bankwatch privind modul de exploatare. Invocă tot felul de acțiuni, că exploatarea ar afecta aria protejată Coridorul Jiu, dar cariera are un avans de depărtare de coridor. Invocă și faptul că toată suprafața este teren silvic, iar o minciună”, a spus Daniel Burlan, într-o emisiune la Tele3.

Ca să fie siguri de reușită în instanță, oficialii producătorului de energie au încheiat contract și cu o casă de avocatură. Burlan vorbește deja de prejudicii importante ce au fost aduse companiei în perioada în care excavatoarele au fost blocate la Roșia.

 “Lucrăm cu juriștii companiei. Lucrăm și cu o casă de avocatură. Va trebui să facem și noi niște acțiuni împotriva Bankwatch. Pentru Cariera Roșia, pt a asigura necesarul de cărbune, am fost nevoiți să funcționăm la treptele inferioare. A însemnat niște modificări la limita siguranței. Am stat o lună și ceva fără să funcționăm la treptele superioare ne-a adus niște prejudicii și o să ne îndreptăm împotriva celor care le cauzează. E vorba de milioane de lei. 25% din producția Carierei Roșia într-o lună. Am făcut o expertiză cu un expert independent pentru a arăta pericolul ca urmare a nefuncționării la treptele superioare. Clar că instanța va desemna un expert care să evalueze aceste pagube”, a mai spus Burlan.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: