Prejudiciu de 1,4 milioane lei imputat unor foști șefi din SNLO

Complexul Energetic Oltenia s-a adresat instanțelor de judecată la începutul acestui an cu o plângere, pe cale civilă, pentru a recupera un presupus prejudiciu de 1.415.073,30 lei pe care l-a imputat foștilor șefi de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia.

Fostul director general Daniel Burlan a fost cap de listă în procesul ce a început în luna aprilie, plângerea CEO fiind înregistrată la începutul lunii februarie anul acesta. Pe lista cu pârâți se regăsesc foști directori sau juriști, cum ar fi Daniel Olaru, Nicolae Viașu, Grigore Dădălău, Narcisa Luciana Turony și Ion Dafinoiu.

Verdictul dat acum de judecători le este favorabil acestora, mai ales că faptele s-au prescris, iar discuțiile despre subiect sunt aproape inutile. „Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţi şi în consecinţă: respinge acţiunea. cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, a stabilit un complet al Tribunalului Gorj. Verdictul poate fi contestat, iar asta înseamnă că dacă CEO va dori continuarea procesului judecata se va muta din toamnă la Curtea de Apel Craiova.

Paguba invocată de CEO s-ar fi produs prin modul în care a fost încheiat și s-a derulat un contract de închiriere mijloace în urmă cu vreo șase ani. Contractul s-a derulat însă fără probleme, spre deosebire de unul aflat acum în vigoare și în baza căruia minerii sunt transportați cu mașini „de tip NATO” care nu au avut însă vreodată RCA plătit. Surse autorizate spun că lipsa asigurării respective  ar trebui să ducă automat la anularea contractelor derulate cu mașinile aflate în asemenea situații. Mai rămâne însă de aflat dacă și atunci când au fost înmatriculate mașinile „NATO” s-au folosit tot polițe RCA falsificate, lucrurile urmând să fie clarificate însă doar de cei care anchetează în această perioadă situația respectivă.

Vizualizări: 3,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: