Anchetă după escrocheria cu scutece pentru copii

Poliţiştii din Iași au demarat o anchetă după ce mai multe mame s-au plâns că au fost înşelate, după ce au fost ademenite pe reţelele de socializare cu oferte la scutece pentru copii. Una dintre persoanele acuzate de mămici că le-a păcălit, pe site-urile de socializare, este Ecaterina Mihaela Gurbet, din comuna gorjeană Ciuperceni. „La sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie s-au prezentat 14 persoane care au reclamat faptul că sunt victime ale unei posibile infracţiuni de înşelăciune prin intermediul Internetului. În urma primirii plângerilor poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun”, a declarat subinspector Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Mămicile au explicat cum proceda această presupusă rețea de infractoare. „A durat în jur de 5 luni până a venit comanda. Deşi ţineam legătura cu cineva, banii i-am virat în contul altei persoane. Când am primit comanda după 5 luni a venit cu compensaţii, cadouri şi automat m-am gândit că e o ofertă super bună şi am mai dat o comandă. De pe 21 februarie de când am achitat până în momentul de faţă nici măcar explicaţii nu am mai primit, nici la telefon nu răspund”, a explicat Alina Andrieş, una dintre mămicile care acuză că a fost păcălită.

Reclamantele au explicat că deși aveau semnale că vânzătoarele nu sunt de încredere, au continuat să le facă comenzi deoarece le atrăgeau cu fel de fel de oferte. Au fost situații în care li se promitea că îşi primesc banii înapoi plus încă 50% din sumă. Femeile nu cred că îşi vor mai putea recupera banii, însă au decis să depună plângere la poliţie.

Vizualizări: 7,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: