Premieră: Discuţiile dintre Băsescu şi Ponta, făcute publice

Preşedinţia a făcut publică înregistrarea discuţiei dintre preşedintele Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor Ioana Petrescu, pe tema reducerii CAS la angajator. Ponta şi Petrescu nu au reuşit să prezinte cifre şi analize cu privire la măsura propusă, comportându-se ca nişte elevi prinşi cu tema nefăcută. Băsescu a încercat inclusiv varianta de a primi a doua zi "o fişă" de la ministrul Finanţelor, dar Ioana Petrescu se uita neajutorată către Ponta.

Ministrul Finanţelor a susţinut că "măsura CAS este extraordinar de bună". "O susţin din tot sufletul", a spus Ioana Petrescu, susţinând că există un studiu favorabil măsurii. Când i s-a cerut studiul, Petrescu a rămas fără replică. Ministrul a dat asigurări că la elaborarea bugetului pe 2015, sursele de finanţare vor fi foarte clare. "Da, dar vreţi să promulg legea acum", i-a replicat Băsescu.

Preşedinţia a făcut publică luni înregistrarea discuţiei cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pe tema reducerii CAS, după ce Victor Ponta a spus că s-au certat, iar tonul şefului statului la adresa Ioanei Petrescu a fost "bădărănesc".

Din înregistrare rezultă că Ponta se dădea plictisit de discuţiile dintre Băsescu şi Ioana Petrescu, în care abia a intervenit.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: