Călinoiu și Cârciumaru au mâncat supă cu ciocolată

Supă cu cacao şi ghimbir, friptură de vită cu sos de ciocolată albă au fost doar două dintre specialităţile oferite luni, la cină, de ambasadorul Belgiei unor oameni de afaceri, dar şi şefilor judeţului Gorj. Mai puţin obişnuiţi cu un astfel de meniu, unii meseni luau o gură de apă după fiecare lingură de supă.

Ambasadorul Belgiei, Philippe Beke, s-a aflat luni seara și ieri în vizită oficială în Gorj, ocazie cu care a oferit o masă la un restaurant din municipiu, oaspeții săi de seamă fiind oameni de afaceri din Târgu Jiu, dar și șefii administrației locale și județene, Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru încercând să fie gazde bune și să îi prezinte acestuia oportunitățile pe care le are zona pentru a atrage potențiali investitori aici. Masa oferită însă de ambasador a fost una specială nu doar pentru că a fost de un anumit nivel, ci pentru că meniurile au avut la bază multă ciocolată și cacao, oferite cu dărnicie de o femeie de afaceri din Belgia care și-a deschis cu câțiva ani în urmă o fabrică la Crasna. Astfel, nu doar friptura a fost așezată pe pat de ciocolată albă, ci și ciorba a avut o culoare mai maronie, fiind bogată în cacao și semănând mai degrabă cu o cremă de tort, deși mirosul era tot de legume.

Vizita ambasadorului Belgiei, care nu a fost pentru prima dată în județ, nu s-a limitat însă doar la masa oferită luni seara, ieri acesta încercând să cunoască oportunitățile de investiții din Gorj, el fiind dornic inclusiv să meargă pe Transalpina, după ce a auzit că e una dintre cele mai frumoase șosele din lume. Frumoasă și închisă pe hârtie, nu și în practică, Ion Călinoiu promițându-i Excelenței Sale că îi va arăta fără probleme frumusețile de pe „drumul regelui”. În schimb, Philippe Beke a vorbit despre posibilitatea de a recomanda zona Gorjului potențialilor oameni de faceri belgieni, discuțiile purtându-se inclusiv la Camera de Comerț și Industrie în jurul realizării unei fabrici de bere, reușita fabricii de ciocolată de la Crasna fiind de bun augur pentru deschiderea unor alte afaceri în județ.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: