PREMIERĂ: Străzile din Ţicleni, spălate de pompieri!

Pompierii din oraşul Ţicleni au luat parte marţi dimineaţă la o intervenţie de proporţii. Nu a fost vorba de stingerea vreunui incendiu, ci de o acţiune demarată de administraţia locală pentru igienizarea străzilor din oraş. Pompierii au spălat cu furtunul autospecialelor şoselele principale din oraş, iar acţiunea va continua şi în dimineţile următoare. Este pentru prima dată când se procedează la spălarea străzilor din oraşul Ţicleni.

Autorităţile locale din Țicleni și-au propus să facă lună prin oraș, acum, în preajma sărbătorilor pascale. Și nu oricum. Echipajul de pompieri din subordinea administrației locale, sprijinit de un alt echipaj al Petrofac, societatea care exploatează zăcămintele de țiței în zonă, au intervenit marți dimineață, începând cu ora 4, pentru spălarea străzilor principale din oraș.
Echipajele de pompieri au fost mobilizate pe străzi diferite, astfel încât să fie ecologizate toate zonele din oraș. Acțiunea a fost demarată cu noaptea în cap, astfel încât traficul rutier să nu fie perturbat de intervenția pompierilor pe străzi. Este pentru prima dată când străzile din orașul Țicleni sunt spălate, spune primarul orașului Țicleni, Constantin Radu. "Spălăm toate străzile din orașul Țicleni, cu două mașini de pompieri. Avem o acțiune foarte amplă. Noi avem o mașină de pompieri. Participă și pompierii de la Petrofac, care și-au exprimat dorința să ne ajute să spălăm străzile. La fața locului este prezent și un echipaj de poliție, astfel încât această acțiune să se desfășoare fără probleme. N-am avut niciodată o astfel de acțiune la nivelul orașului", a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.
În cadrul acestei acțiuni nu a fost omisă nici strada Petroliștilor, care este cea mai lungă șosea din țară, având circa 25 de km, care tranzitează inclusiv orașul Târgu Cărbunești și comuna Bîlteni.

Acţiunile continuă
În cadrul acțiunilor de înfrumusețare a orașului Țicleni sunt efectuate de primărie și activități care implică refacerea marcajelor rutiere şi revopsirea bordurilor, plantări de flori şi alte lucrări edilitar - gospodăreşti. "Este o acțiune a primăriei pentru înfrumusețarea orașului. Spălăm străzile, o să urmeze vopsirea bordurilor în culorile alb și roșu. Este un plan mai amplu care este prins și prin hotărâre de Consiliu Local. Înainte de această acțiune am procedat la plantare de trandafiri, de panseluțe, pentru un oraș cât mai frumos", a spus Leonard Rădoacă, inspector în cadrul Serviciului Public Țicleni.
În 2015 primăria Țicleni a plantat nu mai puțin de 5000 de puieți de pomi fructiferi la nivelul orașului, în fața gospodăriilor cetățenilor și nu numai. O parte din aceștia sunt în floare în această perioadă.

Galerie foto


Vizualizări: 1,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: