Premii astronomice pentru elevii din Gorj

Patru elevi din Gorj şi doi din ţară vor fi premiaţi astăzi de Societatea Română pentru Cultură şi Ştiinţă „Tineri pentru viitor”. Lucrările acestora au fost desemnate câştigătoare dintr-un număr de sute de picturi intrate în competiţie. Premianţii vor fi răsplătiţi cu instrumente „astronomice”.

Câteva sute de elevi de pe plan local şi din ţară s-au întrecut în picturi cu teme astronomice pentru câştigarea unui telescop. Concursul a fost organizat de Societatea Română pentru Cultură şi Ştiinţă „Tineri pentru viitor” , în parteneriat cu Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu şi Muzeul Judeţean Gorj . Cele mai bune şase lucrări vor fi premiate astăzi la Cinema „Sergiu Nicolăescu” din Târgu Jiu unde, începând cu orele 12, va avea loc şi festivitatea de deschidere a Lunii Mondiale a Astronomiei.  „Vom premia a cele mai bune picturi. Au participat cam 800 de copii din toată ţara cu peste 1000 de lucrări, care au fost evaluate de către un juriu. Vom premia şase copii, sunt patru câştigători din Gorj, unul din Constanţa şi un altul din Arad. Premiile constau în instrumente astronomice şi DVD-uri tematice cu documentare despre astronomie”, a declarat Marian Achim, preşedintele Societăţii Române pentru Cultură şi Ştiinţă „Tineri pentru viitor”.

Competiţia este acreditată şi de Ministerul Educaţiei. Premiile sunt în valoare de 1000 de euro.  

OBSERVATOR

Cei care vor dori să vadă planeta Jupiter vor putea să o observe prin telescop în data de 6 aprilie, ora 20 la Preajba, în Poiana Narciselor, dacă vremea va permite. În programul Societăţii Române pentru Cultură şi Ştiinţă „Tineri pentru viitor” de sărbătorire a Lunii Mondiale a Astronomiei mai sunt programate activităţi de observare a Lunii, Soarelui sau a planetei Saturn.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: