Treizeci de mii de panseluţe sub zăpadă la Târgu Jiu

Zăpada căzută în ultima perioadă a dat peste cap programul de curăţenie în municipiul Târgu Jiu. În plus, a fost necesară prelungirea contractului cu firma de deszăpezire, iar florile plantate prin oraş au fost compromise de stratul de zăpadă.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au pus punct contractului cu firma de deszăpezire la data de 1 martie. Nu se aşteptau ca în această perioadă să mai cadă ninsori. În acest context s-a revenit asupra deciziei şi a fost prelungit contractul cu societatea Edilitara. „Din păcate ne-am întors un pic către iarnă. Ar fi trebuit să încheiem curăţenia la 30 martie, probabil că o să mai prelungim maxim trei zile. Vremea ne încurcă, marţi s-a făcut deszăpezire. Chiar dacă s-a finalizat contractul de deszăpezire s-a intervenit prompt în baza avertizărilor. S-au pus iar lamele pe maşini. Orice muncă prestată de Edilitara este plătită. Contractul a fost prelungit, sunt plătite doar lucrările pentru zilele în care se intervine”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şef serviciu Gospodărire Comunală în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Zeci de mii de flori îngheţate

La începutul lunii martie municipalitatea a plantat peste 30.000 de panseluţe în zonele centrale. Acum, florile au îngheţat sub stratul gros de zăpadă. Autorităţile locale dau asigurări că rădăcinile acestora nu au fost compromise din cauza zăpezii. „Nu au niciun fel de probleme, nu au fost distruse. Sunt foarte rezistente la temperaturi scăzute”, a precizat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: