Elevii actori de la CNTV, premiaţi în Ungaria

O echipă de elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu s-a întors învingătoare de la un festival de teatru francofon din Ungaria. Liceenii s-au prezentat în oraşul maghiar Pecs cu piesa Antigona, pentru care protagoniştii principali au primit premiul pentru cel mai bun duo teatral.

Unsprezece elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu au participat la Festivalul Internaţional de Teatru Licean Francofon din Pecs, Ungaria, desfăşurat în perioada 21-24 martie. Piesa cu care au intrat în competiţie este Antigona, după lucrarea lui Jean Cocteau. Prestaţia lor a durat circa o jumătate de oră, interpretarea fiind făcută numai în limba franceză. În urma competiţiei elevii de la CNTV au fost răsplătiţi cu premiul pentru cel mai bun duo teatral (respectiv pentru rolurile Antigona-Bianca Cernitoiu şi Kreon- Andrei Vede). Din echipă au mai făcut parte elevii: Biana Voicu, Bianca Margaritoiu, Ancuţa Coica, Laura Şerban, Ştefania Pilea, Cristian Surcel, George Moroşanu, Ingrid Lupeanu şi Grigore Vlădoiu.  Elevii au fost coordonaţi de profesorii de limba franceză Loredana Stoian şi Rodica Banciu. „Am selectat anumite pasaje din piesă pentru că trebuia să ne încadrăm în 30 de minute. Elevii s-au comportat foarte bine, a fost o experienţă foarte interesantă pentru ei. La sfârşit au luat premiul pentru cel mai bun duo. Au făcut roluri foarte bune şi au impresionat prin felul în care vorbesc limba franceză şi printr-o foarte bună pronunţie”, a spus Rodica Banciu, profesor coordonator.

Costurile de participare în cadrul festivalului au fost asigurate de părinţii elevilor. În cadrul concursului au mai participat şi echipe din Spania, Franţa, Ungaria. În luna octombrie a acestui an, urmează replica românească a festivalului care se va desfăşura la Arad şi la care elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu vor avea o altă reprezentaţie. La competiţie sunt aşteptate echipe de liceeni din ţări precum  Canada, Spania, Rusia sau Elveţia. 

Vizualizări: 334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: