Premii pentru cei mai vârstnici membri ACR

Automobil Club Român (ACR) a sărbătorit miercuri, 5 aprilie, 113 ani de la înfiinţare. La Târgu Jiu, evenimentul a fost sărbătorit printr-o plimbare cu autoturismele prin municipiu. Tot cu acest prilej au fost premiaţi cei mai vârstnici membri ai clubului. Printre ei s-a aflat şi Mircea Untaru, un fost instructor. Acesta şi-a adus aminte de perioada în care se făcea cu adevărat şcoala de şoferi, elevii trebuind să treacă prin proba de poligon.

Peste 3.000 de membri ACR Gorj au sărbătorit 113 ani de la înfiinţarea clubului. Conducerea instituţiei spune că activităţile clubului nu sunt organizate exclusiv numai pentru automobilişti, ci şi pentru tineri şi copii. „În ciuda impedimentelor care au fost de-a lungul timpului, am reuşit să rezistăm pe piaţă, graţie membrilor noştri care vin an de an să-şi achite cotizaţia. Automobil Club Român nu este dedicat numai automobiliştilor, ci şi instruirii rutiere a copiilor. Am fost şi la Colegiul «Spiru Haret», avem un atelier mobil care îi învaţă pe copii cum să se comporte în societate şi cum să traverseze strada”, a declarat Iulian Grigore Marica, director sucursala ACR Gorj.

De Ziua Internaţională a Copilului, ACR va organiza un concurs de karting, în parcare la mall, la care vor fi invitate şi echipaje din judeţele învecinate. Un astfel de eveniment va fi organizat şi de Zilele Oraşului Turceni.

Fost instructor: „Pe vremuri se învăţa meserie”

La ceas aniversar, au fost premiaţi şi trei dintre automobilişti, cei mai vechi membri ACR. Printre ei s-a aflat şi Mircea Untaru, un fost instructor. Acesta şi-a adus aminte de perioada în care se făcea cu adevărat şcoala de şoferi, elevii trebuind să treacă prin proba de poligon. „Din anul 1981 şi până în 2014 am fost instructor şi tot din 1981 sunt şi membru ACR. Au fost şi momente mai grele, dar niciodată nu am fost tentat să mă retrag. Înainte erau mult mai disciplinaţi elevii, se făcea poligon, se învăţa meserie. Acum instructorul îl duce pe elev până la Drăgoeni sau până la Coşbuc şi îi zice că e bun”, a declarat Mircea Untaru.

Galerie foto


Vizualizări: 475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: