Premise pentru înfiinţarea unui centrul regional de tenis la Târgu Jiu

Un centru regional al Federaţiei Române de Tenis (FRT) ar putea fi înfiinţat la Târgu Jiu, anunţă autorităţile locale. O primă discuție în acest sens a avut loc duminică între administraţia locală, cluburile private de tenis din municipiu și vicepreședintele FRT, Răzvan Itu.

Fostul component al cupei Davis și-ar fi arătat disponibilitatea de a înfiinţa aici un centru regional, care să preia tinerii sportivi din Oltenia și din județul Hunedoara. FRT nu are în prezent un astfel de centru regional, decizia asupra acestei posibilități aparține conducerii federației. "Știam de acest proiect, îl mai discutasem la federaţie, acela de a înființa centrul regional al Federației Române de Tenis pentru Oltenia, spun dânşii că ar deservi şi parte din județul Hunedoara. Proiectul este în dezbatere pentru a fi aprobat de forurile federației. Aflând de acest proiect primăria municipiului Târgu Jiu şi-ar dori să existe aici acest centru, având în vedere faptul că la Târgu Jiu, spun cei din Federaţia Română de Tenis, există o extraordinară infrastructură pentru practicarea acestui sport. Este o infrastructură generată de privaţi. Şi acest lucru este lăudabil și felicit cluburile care au făcut investiţii majore", a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Conform autorităţilor, cu ajutorul acestui centru, tinerii interesaţi de practicarea acestui sport ar putea beneficia de cursuri gratuite oferite de profesori ai FRT România. Se cunoaşte faptul că tenisul este un sport destul de costisitor pentru cei care îl practică.

Conform autorităţilor locale, vicepreşedintele FRT, Răzvan Itu, a venit duminică la Târgu Jiu pentru a discuta cu reprezentanţii cluburilor private din municipiu pe tema regulamentului federaţiei. Atunci s-ar fi purtat discuțiile referitoare la înființarea centrului regional la Târgu Jiu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: