Premiul obţinut de corul preoţilor, donat pentru un copil bolnav

Corala preoţească „Nicofonis” din municipiul Târgu Jiu a câştigat premiul I la secţiunea Coruri mixte mari şi de cameră - cor bărbătesc pentru interpretare şi ţinută scenică, în cadrul Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” care s-a desfăşurat marţi seara.

Membrii Coralei preoţeşti „Nicofonis” au donat suma de bani câştigată preotului Cătălin Florin Safciu. Băieţelul acestui preot, Matei-Mihai, care are doar 8 luni, a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală tipul 1. Matei Mihai Safciu este internat în acest moment la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti şi nu poate respira singur. Costul aparaturii de care are nevoie micuţul atunci când va veni acasă se ridică la aproape 25.000 de euro. Tatăl lui Mihai este preot la Catedrala din Craiova şi angajat la Filarmonica din Craiova. Orice ajutor este binevenit pentru Mihai, care este şi singurul copil al familiei Safciu. 

Preoţii din corala „Nicofonis” vor avea un spectacol pe 18 decembrie 2018, începând cu ora 18:00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu Jiu şi două spectacole caritabile în Craiova pe 14 şi 16 decembrie 2018. Fondurile strânse în urma acestor evenimente vor fi donate familiei Safciu. (A.A.)

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: