Râul Jiu, populat cu două tone de crap

O nouă acțiune a pescarilor gorjeni. Au populat râul Jiu cu două tone de crap. Peștii au fost eliberați în zona insuliței și în barajul de la Vădeni. Până la sfârșitul anului, Asociația Județeană a Vânătorilor și a Pescarilor Sportivi Gorj are în plan să mai facă o populare cu pești mai mari.

Jiul înghețat le-a dat bătăi de cap pescarilor care au participat la acțiune. A trebuit să spargă gheața ca să se asigure că nu vor muri peștii. Din fericire, totul s-a încheiat cu bine.

Puietul a fost adus, din Dâmbovița, în rezervoare de mari dimensiuni la o temperatură constantă, de opt grade. „20% fitofag și 80% crap oglindă, salontă și crap comun. Peștele a fost selectat în prealabil. A fost adus în condiții bune. Va fi o problemă imediat ce se dezgheață apele, în perioada primăverii și sperăm să fie cât mai multe controale. Următoarea populare sperăm să aibă loc tot anul acesta. Va fi o surpriză pentru pescari. Vor fi pești ceva mai mari, reproducători. Nu va fi o cantitate mare, în jur de o tonă, o tonă jumătate. În primăvară, vom face popularea clasică, de primvară”, a spus Claudiu Fiu, vicepreședintele AJVPS Gorj. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: