Încă o şcoală din Motru îşi schimbă destinaţia

După ce primăria a anunțat că o școală veche și degradată ar putea deveni sală de nunți, un alt investitor din Motru a venit cu o ofertă în fața autorităților locale. Vrea să deschidă un cămin pentru bătrâni într-o clădire unde a funcţionat o școală. Este vorba despre o unitate din satul Ploștina, o școală care a fost închisă de aproape zece ani.

Clădirea unde a funcţionat Școala Gimnazială din Ploștina ar putea fi transformată, anul viitor, în local de nunţi. Propunerea venită din partea unui investitor l-a bucurat pe edilul din Motru, Gigel Jianu, mai ales că a acceptat, în primă fază, să modernizeze clădirea ajunsă în paragină.

După acest anunț, a mai apărut o persoană interesată de altă şcoală. „Este vorba despre o altă şcoală, tot din Ploștina, care ar putea fi transformată în azil de bătrâni. Noi suntem de acord cu această propunere. Consiliul Local și-a dat acordul de principiu. Urmează să obţinem toate avizele de la Consiliul de Administraţie al școlii care răspunde de acest spațiu, de la Inspectoratul Școlar și de la Ministerul Educației. După ce vom avea toate aceste avize, vom putea relua discuţiile”, a spus edilul Gigel Jianu.

Primarul se bucură că vor fi create şi câteva locuri de muncă, iar clădirile părăsite vor fi reabilitate pe banii privaților. „Aproape toate școlile din mediul rural, în satele care aparțin de municipiul Motru, s-au închis pentru că sunt elevi puțini. Copiii sunt aduși cu microbuzele la oraș. Este păcat de aceste clădiri să se degradeze. Noi nu avem bani să le reabilităm și, chiar dacă le reabilităm, nu avem de ce să investim în niște clădiri care nu sunt funcționale. Așa facem lucruri frumoase cu banii altora. Se mai înfiinţează niște locuri de muncă. Încercăm să găsim alte destinaţii pentru toate şcolile care se află în această situație”, a mai explicat Jianu.

Oamenilor din sat le surâde ideea că vor avea un cămin pentru bătrâni în locul clădirii degradate. „Este un lucru bun pentru persoanele în vârstă. Chiar este nevoie. Decât să stea așa degradate, e bine dacă ar face un azil în acest spații”, a spus un localnic. „Mi se pare o idee bună. E păcat că nu mai sunt copii ca aceste școli să funcționeze. Mă bucur totuși că se găsesc soluții, să nu rămânem cu ele așa, pentru că au și un aspect dezolant aceste școli care s-au închis, cu geamuri sparte, gard rupt. Iar un cămin de bătrâni ar fi de folos”, a spus un alt localnic.

Vizualizări: 4,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: