Preot militar, răpus de Covid la 38 de ani

Preotul militar Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă, anunţă Arhiepiscopia Timişoarei.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara nu au reuşit să salveze viaţa preotului militar Radu-Cosmin Bogdan, care a fost internat în urmă cu zece zile cu COVID-19. Vestea decesului tânărului preot a fost dată astăzi de Arhiepiscopia Timişoarei.

“Cu adâncă durere în suflet anunţăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă. Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timişoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creştini ortodocşi, care i-au oferit o creştere şi o educaţie aleasă”, a transmis biroul de presă al Arhiepiscopiei.

Conform medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase, preotul a murit în urma unui stop cardiorespirator. Acesta suferea de obezitate de grad I, care prezintă un risc crescut de complicaţii în cazul infectării cu noul coronavirus SARS-Cov-2, dar nu a avut alte comorbidităţi.

Imediat după ce a fost internat la spital, cei de la Spitalul Militar din Timişoara au făcut un apel la cei vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă pentru vindecarea preotului militar.

Vizualizări: 2,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: