Preşcolari navetişti pentru că microbuzul nu are ITP-ul făcut!

Kilometri întregi trebuie să meargă în fiecare dimineaţă pe jos copiii de la şcoala primară din Bolboşi, după ce microbuzul unităţii de învăţământ a rămas fără numere. Poliţiştii au descoperit în trafic faptul că maşina nu avea starea tehnică făcută şi, ca urmare, au dispus ca până la remedierea situaţiei să nu mai fie mişcată din curtea Primăriei. Părinţii se tem acum că problema rămâne nerezolvată, deşi afară e tot mai frig, ieri dimineaţă câţiva dintre ei încercând să discute cu primarul Viorel Croitoru pentru a vedea cum se rezolvă problema.

„Noi nu ne mai aducem copii la şcoală”, asta i-au transmis ieri dimineaţă părinţii nemulţumiţi primarului Croitoru. Edilul i-a asigurat pe aceştia că lucrurile vor fi soluţionate în cursul săptămânii, iar în sprijinul său a venit şi viceprimarul Dumitru Mituică, acesta spunând că şi el a transportat copiii pentru a se asigura că, măcar dimineaţa, micuţii nu merg prin ger. „Părinţii se plâng, care nu se plânge- Unii copii nici nu vin însă la şcoală. Zece copii adusei numai eu azi-dimineaţă, duseră şi alţi colegi, că avem maşini şi microbuze în comună şi dacă îi chemăm vin la mine imediat ca să rezolvăm problema cu copii”, a spus vicele.

În schimb, de aproape o lună, microbuzul şcolar din Bolboşi este tras pe dreapta, părinţii trebuind să găsească soluţii pe cont propriu pentru a-şi duce copii la şcoală. „Cam <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3,5 kilometri sunt de mers din sat de la noi. Copiii sunt mici, de clasa întâi, cei mai mari merg pe jos, dar cu cei mici ce să facem- Nu au nici şapte ani şi nu e în regulă să meargă pe jos şi microbuzul să stea parcat aici”, spune una dintre mămici, în timp ce alta susţine că „de la Primărie ni-i mai ia dimineaţa, dar la prânz nu-i mai aduce nimeni. Unii părinţii ni-i iau o zi, dar apoi trebuie să ne rugăm de ei şi e foarte greu”. Maria Şolea are trei nepoţi la şcoală şi se gândeşte cu groază la frigul care va veni în curând, dimineaţa fiind oricum temperaturi foarte reduse. „E greu fără microbuz, e clar. Sunt copii care merg de la noi la şcoala din Bălăceşti, de acolo vin aici, fără microbuz. Sar câinii pe ei, e frig, e tot mai frig, şi dacă nu se face nimic va fi tot mai greu”, spune femeia.

Promisiuni

Copiii ajung cu chiu cu vai la şcoală, sunt acceptaţi de cadrele didactice chiar şi dacă întârzie, ştiute fiind condiţiile. În asemenea situaţie, primarul Viorel Croitoru afirmă categoric un lucru. El spune că în câteva zile problema va fi rezolvată, deşi părinţii au mai auzit asemenea promisiuni. „Vreo 30 de milioane de lei ne costă şi starea tehnică şi asigurarea, că trebuie să le facem. Se va rezolva problema în zilele următoare, avem banii şi nu cred că va fi cazul pentru alte discuţii. Oricum, au fost zile frumoase până acum, i-am dus pe copii cu maşinile primărie, cu cele personale, şi nu cred că au fost probleme”, afirmă edilul, deşi părinţii ştiu de drumurile făcute pe jos de cei mici. Cu toţii aşteaptă acum ca microbuzul să îşi recapete dreptul de a circula pe şosele, mai ales că de ieri s-a finalizat şi minivacanţa de care au avut parte preşcolarii.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: