Primarul din Padeş: Nu cumpăr nimic din magazin, mă gospodăresc singur

A două comună din ţară ca mărime, Padeşul, este condusă de un primar hotărât. Cel puţin asta susţine Viorel Nicolescu, cel care ocupă funcţia de aproape patru ani. Cu două mandate de viceprimar în spate, Nicolescu a intrat în administraţia publică dezamăgit de felul în care arăta comuna în 2000. Acum spune el, a reuşit să ducă la bun sfârşit în jur de 90% din promisiunile din campanie. Pentru a fi cât mai aproape de oamenii lui, primarul participă în fiecare an de sărbători la obiceiurile de iarnă.

Primarul din Padeş, Viorel Nicolescu, se declară un agricultor înrăit deşi s-a format ca economist în timpul facultăţii. Spune hotărât că va candida la primărie şi anul viitor pentru că vrea să ducă la bun sfârşit proiectele începute de el. „Mi-a fost greu la început, este o comună destul de mare, satele sunt dispersate, a fost de muncă. Încet am reuşit să le pun cap la cap. Eu aşa zic, că o să candidez şi în 2012 pentru că aş mai avea câte ceva de făcut”, a declarat primarul Nicolescu.

Consumă doar producţie proprie

Primarul din Padeş este foarte strict când vine vorba de sănătate lui şi a familie sale aşa că munceşte foarte mult în gospodărie pentru a avea produse proaspete şi sănătoase. „Am gospodăria mea de care mă ocup atât eu cât şi soţia mea. Am zarzavaturile mele, am oi, am păsări, mănânc brânză de la mine, făcută de mine. Sunt obişnuit cu munca şi îmi şi place. Numai cine nu munceşte nu are ce să mănânce. Eu de exemplu nu cumpăr nimic din magazin, mă gospodăresc singur”, a declarat primarul din Padeş.

Mare amator de distracţie

Ca tot omul, primarul din Padeş dedică ceva din timpul liber şi distracţiilor. Mărturiseşte că îi plac chefurile cu muzică autentică, fotbalul cât să mai facă puţină mişcare şi obiceiurile de iarnă. În fiecare an, ia parte la colinde şi la piţărăi. „Înainte de toate sunt şi eu om şi sigur că am şi eu plăcerile mele. Îmi place să merg la fotbal, am două echipe în comună. Eu nu mai prea pot juca dar aşa de antrenament măcar. Am un obicei ca în fiecare iarnă de Crăciun să iau parte la piţărăi. Ascult muzică autentică şi dedic o mare parte din timpul formării tineretului din comuna mea”, a adăugat primarul din Padeş, Viorel Nicolescu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: