Președinte de secție de votare, reclamat pentru incompatibilitate

În preziua alegerilor parlamentare, un președinte de secție de votare din Gorj a fost reclamat la Biroul Electoral Județean.

Este vorba de Valentin Peter Bivolaru, președintele secției de votare nr.256 din comuna Padeș.

Potrivit sesizării, Bivolaru ar fi urmărit penal pentru fapte comise în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din septembrie, când a îndeplinit funcția de locțiitor al BEC nr. 48 Padeș.

BEJ Gorj a făcut verificări și a constatat că procurorii din Motru au dispus, luna trecută, clasarea cauzei în ceea ce-l privește pe Bivolaru, pentru infracțiunile de amenințare, șantaj, omisiunea sesizată în serviciu și uzurparea funcției.

„În aceste condiții, față de soluția de clasare și de dispozițiile art.16 alin1. Cod procedură penală, se constată că numitul Bivolaru Peter Valentin nu are calitatea de persoană urmărită penal, trimisă în judecată sau condamnată penal, așa cum prevede articolul 16 alin.1 lit.g din Legea nr. 208/2015”, a decis, sâmbătă, Biroul Electoral Județean.

Prin urmare, BEJ Gorj a respins contestația ca nefondată, Bivolaru nefiind incompatibil cu funcția de expert electoral, respectiv președinte birou secție de votare.

Vizualizări: 2,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: