Preşedinte unic la PNL Gorj. Vîlceanu, Barbu sau altcineva?

Liberalii trebuie să-şi aleagă un preşedinte unic până la alegerile locale, au decis liderii de la nivel central. La Gorj, propunerea a fost primită foarte bine de primari, dar pentru cei doi copreşedinţi Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu pare să fie o problemă. Vîlceanu dă semnale de pace înainte să fie război, iar Barbu sugerează că pentru a stabili candidaţii este nevoie de două persoane, nu de una.

PNL vrea să finalizeze mai devreme de 2017 procesul de unificare, astfel încât să fie un singur preşedinte în toate organizaţiile judeţene, dar şi la nivel central.

Primarii vor să decidă noul preşedinte în ianuarie

Primarii sunt încântaţi de ideea de a avea un singur preşedinte şi avansează luna ianuarie pentru stabilirea şefului PNL Gorj. Ei vorbesc de conferinţă judeţeană şi nu de o numire impusă de centru. Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, susţine că sunt mai mulţi care şi-ar dori preşedinţia organizaţiei de la Gorj şi că decizia ar trebui luată după Sărbători. „O idee minunată, agreată de majoritatea membrilor de partid. Ne dorim ca după Sărbători să fie pusă în practică cât mai repede. (...) Ambii (n.r Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu) sunt oameni politici care pot să conducă noul PNL, dar cu siguranţă o să mai fie şi alţi doritori. Cu siguranţă vor fi mai mult de patru candidaţi. Cunosc oameni care îşi doresc această funcţie“, a declarat Cotojman. Şi primarul din Sadu, Constantin Bobaru, speră că vor fi alegeri curând: „E nevoie de o unificare rapidă pentru că în iunie 2016 sunt alegeri locale“. Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, aspirant la funcţia de candidat la Primăria Târgu Jiu, avansează luna ianuarie ca fiind termenul pentru luarea unei decizii. „Cred că se poate realiza mai repede de locale, undeva la finalul lui ianuarie. Mi se pare normal să fie unul singur care să aibă în mână partidul. În armată se spunea că dacă doi sunt pe un loc unul trebuie să fie şef, care să-şi asume responsabilitatea“, a declarat acesta la Radio Infinit.

Ce spun cei doi copreşedinţi

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, dă un semnal de unitate şi de pace, anticipând discuţiile ce vor urma de acum înainte în partid. El spune că indiferent de ce se va întâmpla, relaţia cu Barbu nu se va schimba. „Dacă asta e decizia partidului o vom face. La Gorj oricum nu există probleme. E o alegere pe care o vom face noi între noi. Indiferent de ce se va întâmpla în viitor relaţia mea cu Tudor Barbu şi cu ceilalţi colegi va rămâne aceeaşi, pentru că ştim care ne este interesul şi că împreună suntem redutabili“, a declarat acesta.

Copreşedintele din partea vechiului PNL Gorj, Tudor Barbu, pare că nu agreează această propunere. El sugerează că nu ar fi bine ca lista să fie făcută de o singură persoană deoarece ar ridica suspiciuni. „La nivel de conducere judeţeană vor rămâne doi oameni şi aşa e şi normal. Noi vom da garanţia unui echilibru în ceea ce priveşte listele de candidaţi la locale şi parlamentare. O conducere monocefală nu ar fi în regulă privind listele de candidaturi“, a declarat Barbu la Radio Infinit, adăugând că se va tranşa situaţia la nivel local atunci când se va stabili şi la nivel naţional.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: