Presiuni pe angajatele unor şcoli. Ministrul Popa, luat la întrebări!

Cazul îngrijitoarei de la Roşia de Amaradia, care a fost pusă să dea notă explicativă după ce a spus presei că a rămas cu un salariu de minus trei lei, a ajuns în parlament. Deputatul Dan Vîlceanu l-a interpelat pe ministrul Educaţiei, Valentin Popa, căruia îi cere să verifice modul cum sunt trataţi salariaţii din învăţământ de inspectorul şcolar general Ion Işfan. Notă explicativă a dat şi o altă îngrijitoare, al cărei salariu a fost redus la jumătate.

Deputatul liberal Dan Vîlceanu a depus, luni, o interpelare prin care solicită ministrului Educaţiei, Valentin Popa, să ia măsurile care se impun cu inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, după ce două îngrijitoare au fost puse să dea note explicative, pentru că au acceptat să vorbească în faţa camerelor de luat vederi.

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, consideră inadmisibil ca şefi de instituţii să recurgă la presiuni asupra subordonaţilor şi să interzică unor oameni dreptul la liberă exprimare, un drept garantat de Constituţia acestei ţări. „Este inadmisibil ca, în anul 2018, şefi de instituţii de învăţământ din România să recurgă la forme de tip securistic pentru a intimida salariaţii. Vă semnalez, domnule ministru, cel puţin două cazuri, în care îngrijitoare de la o şcoală din comuna Roşia de Amaradia, judeţul Gorj, care au vorbit public despre faptul că la finalul lunii nu încasau bani, ci aduceau bani de acasă, au fost chemate de directorii de şcoli, la ordinul şefului Inspectoratului Şcolar Gorj, Ion Işfan, şi li s-au cerut explicaţii pentru declaraţiile publice. Vă reamintesc domnule ministru, că atunci când ai un contract cu o instituţie de stat, nu semnezi renunţarea la drepturile prevăzute în Constituţia României, precum libertatea de exprimare. Este condamnabil că cineva îşi permite, doar pentru că este şef şi are susţinere de la partid, să-şi supună angajaţii unor astfel de presiuni”,  se menţionează în interpelarea depusă.

Totodată, deputatul de Gorj solicită ministrului Educaţiei să verifice şi să ia măsurile necesare în acest caz, mai ales că nu este pentru prima dată când sunt semnalate situaţii în care inspectorul şcolar general al ISJ Gorj emite decizii abuzive.

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: