Adrian Tudor: Nu mă aşteptam la juriştii Prefecturii să gândească altfel decât Banţa

„În loc să construim, blocăm!” Este reacţia viceprimarului Adrian Tudor după ce juriştii Prefecturii au transmis Primăriei Târgu Jiu că trebuie să revoce un articol dintr-o hotărâre iniţiată de vice. Este vorba despre contractarea unui credit bancar în vederea cumpărării unui teren. Cel care a făcut sesizarea a fost liberalul Victor Banţa, consilier judeţean.

Aşa că articolul cu pricina urmează să fie anulat. „Prin articol se încalcă legea administraţiei publice locale, în sensul că este vorba despre contractarea unui împrumut de către o persoană fără drept. Este vorba despre Direcţia Economică, împuternicită, fără drept, să demareze procedurile de achiziţionare a unui împrumut sau a unei linii de credit. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de o persoană fără drept. Este vorba despre viceprimarul Adrian Tudor, dar acest atribut face parte din atribuţiile primarului”, a declarat liberalul Victor Banţa.

Până acum, la Primăria Târgu Jiu nu a ajuns niciun document în acest sens. Viceprimarul Adrian Tudor a explicat că nu şi-a dorit contractarea împrumutului, ci demararea unor proceduri pentru a se stabili cum ar putea cumpăra primăria spaţii care să îmbunătăţească infrastructura culturală. „Am văzut că cei de la Prefectură spun că nu e corect articolul privind împrumutul. Ce am vrut eu a fost să înfiinţăm o comisie de lucru care să identifice anumite clădiri, terenuri, pretabile pentru investiţii în infrastructura culturală a oraşului şi, la acel moment, fiind vorba că fabrica de confecţii e posibil să fie scoasă la vânzare foarte repede, am pus în hotărâre ca Direcţia Economică să vadă care ar fi condiţiile pentru un împrumut. Nu ne făceam iluzii că vom avea bani în buget pentru asta. S-a considerat că împrumuturile se stabilesc doar de primar. Noi nu ne-am dorit să şi facem împrumutul. Eu am dorit să demareze procedurile, să facem nişte calcule”, a transmis Adrian Tudor.

 „Au făcut o chestie politică!”

Chiar şi în ciuda acestui lucru, viceprimarul a explicat că proiectul său va continua după eliminarea articolului considerat ilegal de Prefectura Gorj. „Nu mă aşteptam la juriştii Prefecturii să gândească altfel decât domnul Banţa, că unii au lucrat cu el mult. Intenţia foarte clară a fost aceea de a declanşa procedurile să vedem ce ar însemna un împrumut. Au făcut o chestie politică în loc să vină şi să spună că e o soluţie bună pentru oraş sau hai să vedem care sunt soluţiile, căutăm mereu să ne şuntăm politic. În loc să construim, blocăm”, a mai declarat Adrian Tudor

În cazul în care Primăria Târgu Jiu nu anulează acel articol din hotărâre, Prefectura va da în judecată municipalitatea pentru a intra în legalitate

Vizualizări: 1,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: