Preţ bun pentru energia de la UATAA Motru

Uzina de termoficare de la Motru a reuşit să vândă pe piaţa contractelor bilaterale energia pe care o va produce în cogenerare pe perioada rece. Este vorba de 12.000 MW pentru care administratorul special Eugen Corcoaţă spune că a obţinut „un preţ bun”. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţia combustibilului necesar funcţionării centralei mari a uzinei.

Cel puţin 7 cumpărători au fost interesaţi de energia produsă de UATAA Motru în perioada 1 noiembrie 2018 - 31 martie 2019. Joi a fost declarat câştigătorul. „A câştigat o firmă din domeniul electric, Enel. Preţul de achiziţie a fost de 316 lei/MW. Este un preţ bun. E un preţ ferm. Am oferit o cantitate de 12.000 MW. Ce vom produce înainte de data de 1 noiembrie şi după data de 31 martie 2019, cantitatea respectivă de energie se va vinde pe PZU (n.red. Piaţa Zilei Următoare)”, a declarat Eugen Corcoaţă, administratorul special al UATAA Motru.

Uzina nu va avea probleme în ceea ce priveşte combustibilul necesar pentru perioada rece. Au fost încheiate deja contracte pentru achiziţia de cărbune şi păcură. Banii câştigaţi din vânzarea energiei produse de uzină vor fi utilizaţi pentru plata contravalorii combustibilului. „Nu ne ajung banii aceştia. Pe energie luăm vreo 4 milioane de lei, iar banii vor fi viraţi lunar. Cu cărbunele şi păcura estimăm o cheltuială de 8 milioane lei, cu TVA, numai iarna aceasta. Pentru restul va trebui să facem eforturi să recuperăm de la populaţie, să încasăm energia termică pe care o producem. Nu mai vorbim de salarii, de multe cheltuieli care trebuie făcute într-o societate de termoficare”, a precizat administratorul special al uzinei.

De câteva zile, motrenii nu beneficiază de apă caldă. UATAA a demarat investiţii la magistralele de transport, iar lucrările se vor încheia în data de 10 octombrie.

Vizualizări: 2,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: