Prevederi bugetare pentru reabilitarea DN67B Scoarţa-Piteşti

La începutul acestui an vor fi demarate lucrările de reabilitare a drumului naţional DN67B ce pleacă din comuna Scoarţa, străbate oraşul Drăgăşani până la Piteşti. Deputatul Mihai Weber anunţă că au fost prevăzute sumele necesare reabilitării din fonduri guvernamentale, lucru aşteptat de autorităţi, şi mai ales de şoferi, de câţiva ani.

Grupul austriac de construcţii Strabag,  Delta ACM şi Euroconstruct SA au câştigat în 2010 licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale privind reabilitarea drumului naţional DN67 B, cuprins între localităţile Scoarţa şi Piteşti, străbătând judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş. Costurile pentru implementarea acestui proiect se ridicau la acea vreme la 86 de milioane de euro. În urmă cu cinci ani, când a fost desemnat constructorul, nu au existat fondurile necesare pentru începerea lucrărilor. Acum, deputatul Mihai Weber spune că au fost alocate aceste sume din bugetul de stat. „Noutatea este că a fost prins în bugetul pe 2015 şi că drumul va fi reabilitat. Este un drum de interes pentru judeţ, leagă Gorjul de Vâlcea şi Argeş. Este foarte circulat. Pe lângă celelalte care sunt şi care se conturează în viitor avem şi noi o infrastructură în judeţ. Putem spune că ne apropiem de oarece standarde pe care ni le dorim. Este un drum cu potenţial economic, strategic. Cam de anul trecut am insistat foarte mult pe el să-l prindem pentru că a fost înainte licitat, a fost contractat dar nu a avut resursa bugetară”, a spus deputatul Mihai Weber.     

Este vorba de reabilitarea a 188 de kilometri de drum la care se adaugă şi lucrările auxiliare. Circa 40 de km sunt pe teritoriul judeţului Gorj.

Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: