Şcoala din Brăneşti, plină de mucegai. DSP anunţă control!

Părinţii elevilor de la şcoala gimnazială din satul Capu Dealului, comuna Brăneşti, au sesizat redacţia Pandurul despre faptul că una din sălile de curs ale unităţii de învăţământ este plină de mucegai şi autorităţile nu fac nimic. Părintele respectiv a trimis chiar şi fotografii din şcoală care confirmă faptul că elevii învaţă în nişte condiţii nu tocmai sănătoase. Primarul localităţii, Gheorghe Stoichiţoiu, aruncă vina asupra personalului şcolii despre care spune că îşi bate joc de mobilier şi îl acuză de dezinteres.

Şcoala gimnazială din satul Capu Dealului, comuna Brăneşti, a devenit un loc în care elevii nu mai pot învăţa. Părinţii copiilor au sesizat faptul că una din sălile de curs este plină de mucegai şi că elevii au dezvoltat bronşite astmatiforme din cauza mediului în care învaţă. Părinţii au susţinut sesizarea cu fotografii din şcoala respectivă însoţite de mesajul „Nimeni nu zice nimic, toată lumea e mulţumită. Doar copiii au de suferit dezvoltând bronşite astmatiforme. Ajutaţi-ne să ne salvăm copiii“.

Contactat telefonic, primarul localităţii Brăneşti, Gheorghe Stoichiţoiu, a confirmat existenţa mucegaiului într-una din sălile de clasă însă acuză conducerea şcolii că nu se îngrijeşte de bunurile unităţii şi că nu-şi pune angajaţii la treabă. „Aici e vorba de autogospodărire, nu poate primarul să le facă pe toate. Şcoala asta are director, are îngrijitori care trebuiau să spele porţiunea respectivă cu soluţie că nu a fost mare lucru. A fost vacanţă, s-a făcut condens şi a apărut mucegai într-un colţ. Conducerea şcolii nu are nicio preocupare să aibă grijă de bunuri, au femeie de serviciu, de ce nu o pun la muncă? Vacanţă au copiii, nu personalul auxiliar. Acum am trimis om de la primărie şi le-a făcut curat acolo, dar nu se poate aşa ceva”, a declarat primarul din Brăneşti.

Stoichiţoiu a precizat şi faptul că şcoala gimnaziala din Capu Dealului a fost renovată în întregime cu bani de la Guvern în anul 2007 însă dezinteresul conducerii şcolii a făcut să se degradeze foarte repede. Directorul unităţii nu a putut fi contactat  ieri pentru a răspunde acuzaţiilor primarului.

REACŢIE

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj s-au autosesizat ieri după postarea pozelor, declarând că au înregistrat apelul părinţilor ca fiind o sesizare şi vor merge în control la unitatea şcolară respectivă. „Noi ne-am autosesizat în acest caz şi urmează ca o echipă din cadrul direcţiei să meargă în teritoriu să vadă despre ce este vorba şi să remedieze situaţia creată”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: