Târgu Jiu: Betonul amprentat din centrul oraşului, cârpit cu pavele

O conductă de alimentare cu apă din zona centrală a municipiului Târgu Jiu a stricat aspectul pieţei prefecturii. Conducta s-a spart înainte de sărbători, astfel că muncitorii au spart betonul amprentat pentru a ajunge la aceasta. Când au terminat, în loc de beton au pus pavele. Directorul tehnic al primăriei spune că pavelele au fost puse provizoriu, până la primăvară, pentru că nu se putea turna beton iarna.

O bună porţiune din betonul amprentat din faţa Prefecturii a fost înlăturată, iar cârpeala s-a făcut cu pavele. „Înainte de sărbători, în Piaţa Prefecturii a cedat una din conductele de alimentare cu apă a zonei. S-a intervenit tăindu-se pe o suprafaţă de circa 2 mp betonul amprentat, s-a intervenit în adâncime până la localizarea pierderii, s-a remediat partea de furnizare apă, s-a reparat conducta. S-a refăcut partea de infrastructură, balastru, tasare, iar întrucât vremea nu permite să turnăm betonul amprentat s-a trecut la refacerea suprafeţei cu pavele, urmând ca în primăvară să se poată reface cu betonul amprentat conform amprentei şi culorii din zona respectivă”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Centrul a fost recepţionat la finalul anului trecut

În ultimii trei ani toate reparaţiile la lucrările din zona centrală au fost făcute de societatea Polaris, în baza garanţiei de bună execuţie. De anul acesta, însă, reparaţiile ce se vor face la betonul amprentat vor fi efectuate pe cheltuiala primăriei, evident din bani publici, asta pentru că la finele anului trecut a fost semnată şi recepţia finală a lucrării. Reparaţiile vor fi făcute de către societatea Edilitara. „A fost finalizată toată această lucrare, a ieşit din perioada de garanţie în luna octombrie-noiembrie, după ce au fost remediate toate observaţiile la data recepţiei. S-a semnat procesul verbal, acum primăria este cea care, prin SC Edilitara, va gestiona întreaga suprafaţă. În urmă cu 3 ani s-a semnat recepţia la terminarea lucrărilor iar acum s-a semnat recepţia finală”, a mai spus directorul Marius Ionescu.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: