Prietenul tânărului înecat în Jiu rupe tăcerea: Timp de o oră și jumătate am văzut moartea cu ochii

Prietenul tânărului care și-a găsit sfârșitul în apele Jiului, în timpul unei plimbări cu barca, rupe tăcerea și povestește cum s-a întâmplat nenorocirea. Mihai Beuran a fost înghițit de curenți sub privirile neputincioase ale prietenului său, care mai bine de o oră a văzut moartea cu ochi. Miță Frizeru a reușit să se salveze pe el, fără să poată face ceva pentru a-și scoate prietenul din apele învolburate.

Prietenul lui Mihai Beuran, care se afla cu el în barcă în momentul nenorocirii, a decis să vorbească pentru prima dată în cadrul emisiunii Acces Direct. Cel numit „Frizerul“ nu putut face nimic pentru a-și salva prietenul de la moarte și, mai mult decât atât, a fost nevoit să aleagă între viața lui și a lui Mihai.

Frizerul a povestit cum de au ajuns să se plimbe cu barca pe Jiu, dar și cum a văzut moartea cu ochii mai bine de o oră, în timp ce prietenul său pierdea lupta. ”Eram în cartier și așteptam un prieten să mergem să spălăm mașina. A venit Beuran și a zis că ar vrea să se plimbe cu barca pe Jiu. Noi mai vorbisem la un moment dat să ne luăm caiace și se mergem pe Jiu. Eu sunt pescar și aveam o barcă cu care am mai fost pe Jiu. După ce au venit ceilalți doi prieteni a zis să mergem cu barca și am fost toți de acord. La Vârț, în zona unde este o mică plajă, ceilalți doi băieți au zis că ei coboară că le este frică, dar noi am continuat pentru că, din locul în care eram, nu părea periculos. Când am intrat în baraj, barca s-a pus de-a doua, am auzit că Beuran a căzut, iar eu am încercat să îndrept barca. Am văzut că era dezorientat, eu îl strigam să vină spre mine, dar nu mă auzea. Apa îl lua și îl muta destul de mult. Mai ieșea la suprafață și apoi dispărea. Eu știam că el era înotător bun, dar când am văzut ce curenți sunt m-am speriat și am decis să mă salvez. Am văzut acel fier și m-am prins de el. Am strigat continuu după ajutor, pentru că prietenii noștri trebuia să ne aștepte la podul următor. La un moment dat, un pompier mi-a întins un cârlig și m-am prins de el și m-am salvat. Cât am stat acolo, în apă, o oră, o oră și jumătate, am văzut moartea cu ochii”, povestește prietenul lui Mihai Beuran.

Din dorința de a afla exact în ce condiții a decedat tânărul de numai 28 de ani, la trei zile de la cununie, mama acestuia, Mariana Beuran, a luat legătura și cu un parapsiholog. Femeie vrea să știe dacă moartea băiatului ei a survenit accidental sau a fost omorât.

Reamintim că tânărul de 28 de ani a murit la începutul lunii trecute, la câteva zile după ce făcuse cununia civilă. Trupul neînduflețit a fost găsit în apele Jiului după cinci zile de căutări. În urma lui Mihai a rămas o fetiță pe care el nu a apucat să o vadă, pentru că a venit pe lume la puțin timp după ce el a murit. Văduva acestuia vrea ca prietenii lui Mihai să fie duși la detectorul de minciuni, pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt în acea zi.

Vizualizări: 132,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: