Gorjul ar putea avea încă o stațiune turistică

Comuna în care s-a născut Constantin Brâncuși ar putea fi transformată în stațiune turistică. Localitatea Peștișani are șanse să intre în rândul stațiuilor până la sfârșitul acestui an. În acest fel, autoritățile speră să obțină mult mai ușor finanțare europeană pentru dezvoltarea comunei, dar și localnicii vor fi avantajați odată ce localitatea lor va căpăta acest statut.

Cosmin Pigui, primarul din Peștișani, a explicat că dezbaterea publică în care este discutată transformarea comunei în stațiune turistică se va încheia la finalul acestei luni, iar luna viitoare localitatea Peștișani să devină stațiune. Acest lucru ar aduce numai avantaje atât autorităților locale, cât și oamenilor din zonă. „Pe 29 se încheie dezbaterea publică pentru stațiunea turistică. Hotărârea de Guvern este publicată pe site-ul Ministerului Turismului. În luna decembrie, Peștișani-ul trebuie să devină stațiune turistică. Asta va aduce finanțări atât pentru Primărie, cât și pentru agenții economici din localitate, pentru cetățeni. Pe de o parte, sunt finanțări special pentru stațiuni. Pe de altă parte, de anul viitor, se deschide o nouă sesiune de finanțări pe fonduri europene. La orice proiect european, cetățenii din Peștișani va avea punctaj în plus la orice finanțare, ceea ce ne va avantaja față de toate celelalte comune care nu sunt stațiuni”, a explicat primarul din Peștișani.

Primarul speră să atragă fonduri pentru modernizarea comunei după ce va deveni stațiune turistică. Cosmin Pigui are deja în plan câteva obiective: „Peștișani nu este de stațiune, dar va fi. Numai așa vom obține finanțări pentru dezvoltare, pentru piste de biciclete, trasee turistice, pensiuni și orice alte investiții pentru că, într-o stațiune ai nevoie și de o vulcanizare, și de o spălătorie, să ne dezvoltăm și în prelucrarea laptelui, în colectarea fructelor de pădure și a plantelor medicinale”.

În județul Gorj, mai sunt atestate ca stațiuni turistice localitățile Săcelu, Polovragi, Baia de Fier și Novaci.

Vizualizări: 2,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: