Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Prim pas pentru refacerea casei lui Brâncuși

Pas important pentru salvarea casei de la Hobița în care a copilărit sculptorul gorjean Constantin Brâncuși. Autoritățile locale din Peștișani au preluat în domeniul privat al comunei terenul pe care aceasta fost ridicată odinioară. ”Este primul pas în demersul nostru de a salva casa, cu Ministerul Culturii. Am vorbit cu secretarul de stat, Pugna. L-am informat, următorul pas ar fi ca, în urma solicitării pe care o să o fac zilele următoare, Consiliul Județean să ne dea Casa Muzeu, să o transfere către primăria Peștișani”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Autoritățile locale din Peștișani spun că vor să realizeze un proiect comun de restaurare, adică în care să fie incluse ambele case. De asemenea, așteaptă ca specialiștii din Capitală să vină cu cea mai bună soluție. ”Am fost la Comisia Monumentelor Istorice, au zis că o să se gândească și ei la variante. În mod normal, acolo te duci cu proiecte, la avizat, nu cu idei. Eu le-am spus că Brâncuși este important pentru țara noastră și că nu vreau să ne batem joc. Trebuie să alegem cele mai bune variante. De aceea m-am adresat dumnealor, pentru că sunt specialiști”, a explicat primarul din Peștișani.

Casa în care s-a născut Constantin Brâncuşi aproape că nu mai există. Grinzile din lemn au căzut, rând pe rând, din cauza intemperiilor și a trecerii anilor.

Vizualizări: 510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: