Câteva sute de profesori vor picheta Prefectura Gorj

Aproximativ 200 de profesori și alți salariați din învățământul gorjean vor picheta joi, 14 februarie, Prefectura Gorj. Timp de o oră, dascălii își vor spune nemulţumirile în centrul civic al municipiului Târgu Jiu.

Sindicatele din învăţământul gorjean au solicitat autorităţilor locale să aprobe organizarea unei pichetări la Instituţia Prefectului între orele 13:00-14:00. Liderii sindicali spun că principala nemulţumire a dascălilor pleacă de la nerespectarea înțelegerii privind acordarea sumelor câștigate de aceștia în instnță. ”Este o acțiune de pichetare a sediului Prefecturii, având în vedere situația creată și nemulțumirile cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar și nedidactic în ceea ce privește respectarea acordului care l-au semnat primul ministru, cu ministrul Finanțelor, al Educației, al Muncii cu federațiile sindicale din învățământ, prin care se obligau că până la data de 31 ianuarie să ne dea restanțele la sentințele judecătorești și plata dobânzii pentru sumele pe care nu le-au plătit”, a declarat Constantin Huică, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj.

De asemenea, profesorii sunt nemulțumiți și referitor la calculul sporurilor. Spun că aceste bonusuri sunt calculate la nivelul salariului din decembrie 2016, în condiţiile în care în acord era prevăzut să se calculeze la salariul aflat în plată. ”Prin ordonanţa 114, și în 2019 cuantumul sporurilor va fi același din decembrie 2018. Ori, noi, în decembrie 2018, sporurile le aveam calculate la decembrie 2016”, a precizat liderul sindical.

De asemenea, liderii sindicali spun că sunt 13 comune care nu au achitat naveta cadrelor didactice, precum Căpreni, Plopșoru sau Crușeț.

O altă revendicare are legătură cu sporul de suprasolicitare neuropsihică, în cuantum de 10% din salariul de bază. Profesorii consideră că acesta este acordat discriminatoriu, doar personalului didactic de predare, celelalte categorii de personal fiind private.

La pichetare vor lua parte profesori și personal auxiliar din tot județul.

Vizualizări: 2,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: