Vor să învețe cum se coase o ie tradițională. Șezătoare, la bibliotecă

Mai multe tinere din orașul Țicleni vor să învețe cum să-și coase propria ie! În fiecare joi, de acum înainte, se vor întâlni la biblioteca din oraș, la o șezătoare. Cei care au inițiat aceste acțiuni își doresc ca tradițiile să fie duse mai departe și să fie redescoperite tehnicile de realizare a cămășilor moștenite din străbuni.

Șezătoarea va avea loc, în fiecare joi, la Biblioteca din Țicleni, de la ora 12.00. Anunțul de mobilizare a fost postat pe internet.

La Șezătoarea prietenelor, doamnele pot învățat cum să coase o ie, cum să tricoteze sau cum să facă bijuterii din mărgele. “În ultima vreme mulţi ne-am întors cu interes și speranţă spre portul românesc tradiţional, în încercarea de a-i redescoperi atât frumuseţea delicată și armonioasă transmisă peste secole, cât și un aspect esenţial al identităţii noastre naţionale. Am tresărit uimiţi văzând iile autentice, bogăţia de culori și de cusături, semnele ascunse în lucrătura pânzei. Este posibil ca străbunicele noastre să fi fost atât de profunde, stăpâneau ele o artă atât de migăloasă, spirituală și complexă? Pentru a răspunde la această întrebare, vă invităm la șezătoare, la ,,Șezătoarea Prietenelor” ce are loc la Biblioteca Oraseneasca Ticleni, în fiecare zi de joi, începând cu ora 12.00, pentru a învăța să ne realizăm singure iile dorite, bijuteriile din mărgele, precum și tehnica tricotării”, se arată în anunțul postat pe internet.

Galerie foto



Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: