Prima contestaţie a licitaţiei pentru paza patrimoniului CEO

Serviciile de pază, evaluate la aproape 20 de milioane de lei, reprezintă marea bătălie la început de an în Complexul Energetic Oltenia. Licitația electronică este în curs, câştigătorul fiind desemnat pe 17 februarie.

Complexul Energetic Oltenia a scos la licitaţie serviciul de protecţie şi pază a patrimoniului companiei. Contractul pe 2017 este de peste 16 milioane de lei fără TVA. Evaluarea ofertelor are loc în data de 17 februarie. CE Oltenia a stabilit termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente data de 19 ianuarie, ora 15:00, ofertele trebuie depuse până pe 23 ianuarie la ora 16:00, iar evaluarea ofertelor va fi pe 17 februarie 2017 ora 18.00. Firma sau firmele care vor câştiga licitaţia trebuie să asigure paza cu 651 de agenţi. Dar licitația nu va fi nici de această dată una foarte simplă. De această procedură răspunde Ion Rușeț, care a şi fost apostrofat într-o ședință cu directorul general Sorin Boza de gestionarea acestui contract.
Și în 2016 a fost o licitație cu cântec, lăsându-se cu demiteri, cazul lui Ion Răuț, și sancțiuni. Problema este că mai toate firmele de pază din județ, care erau abonate la contractele cu CEO, sunt în proceduri de insolvență. În 2016 ei au găsit tot felul de artificii și asocieri pentru a prinde acest contract. În final, la această licitaţie au fost toți câștigători, toate firmele importante primind câte o bucăţică din cele 20 de milioane de lei.
Pe 5 ianuarie 2017, firma SMB SRL, care a avut contracte în 2016, a depus o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) prin care a cerut modificarea fişei de date și a caietului de sarcini. Mai întâi, firma a notificat CE Oltenia, dar răspunsul a fost că nu modifică nicio literă. SMB SRL susține că după aceste două documente un ofertant poate depune oferă pentru toate loturile și poate fi declarat câștigător. Totodată, contractele se execută în același timp, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă resurse mai mari, deși nu s-au cerut resurse diferite pentru fiecare lot. SMB SRL mai spune că aceste documente încalcă Legea achizițiilor sectoriale.
SMB SRL a intentat și un proces CE Oltenia, pentru care nu a primit termen, dar cauza este legată de execuția contractului din 2016.

Vizualizări: 4,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: