Prima de Ziua Muncii vine cu întârziere la CE Oltenia

Veste bună pentru minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia. În această săptămână, vor fi distribuite primele de 1 Mai. Acestea ar fi trebuit să ajungă la salariați încă de acum aproape două săptămâni, dar oficialii companiei au decis să amâne acest moment pentru a nu pune oamenii pe drumuri în plină pandemie.

Reprezentanții companiei au dat asigurări că tichetele în valoare de câte 1.300 de lei vor ajunge, în aceste zile, către toți salariații. Prima de Ziua Muncii este prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, a explicat care au fost motivele care au stat la baza acestei întârzieri. „Ne așteaptă o vară fără prea multe precipitații, fără prea mult vânt și cel care va salva Sistemul Energetic Național va fi Complexul Energetic Oltenia. Am respectat Contractul Colectiv de Muncă în ce privește drepturile și obligațiile salariale. Noi am reluat activitatea astăzi (n.r. luni). În această săptămână, toți colegii noștri vor primi cardurile cu primele în cuantum de 1.300 de lei sub formă de tichete cadou. Dacă am fi făcut acest lucru în perioada 4-8 mai, am fi avut o situație pe care probabil nu am fi reușit să o stăpânim în sensul că toți colegii noștri care se aflau în întrerupere de activitate ar fi dorit să vină să-și ridice cardurile. Or, problemele cu mijloacele de transport, cu distanțarea fizică nu s-ar fi putut realiza”, a explicat Ion Rușeț, la Radio Infinit.

Vizualizări: 6,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: