CE Oltenia își reia activitatea cu 50% din angajați

De luni, Complexul Energetic Oltenia va relua activitatea în zonele Rovinari și Jilț. E vorba de mineri care au fost până acum în șomaj tehnic. Oficialii companiei au anunțat că vor lăsa acasă, în continuare, jumătate din salariați pentru a fi respectată distanța socială în cariere. Chiar și-așa, riscul de infectare rămâne ridicat, mai ales în vestiare unde se întâlnesc mai mulți mineri.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei energetice, a anunțat că, de luni, vor reveni la muncă angajații din Rovinari și Jilț. Activitatea se va relua cu cel mult 60% din personal tocmai pentru ca riscul de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus să fie redus cât mai mult. „50-60% se vor afla prezenți la muncă de luni. Se va continua cu măsurile dispuse în martie, măsuri care au făcut ca prezența să fie de 50-60% tocmai pentru a respecta distanțarea socială. Problemele legate de vestiare rămân în continuare pentru că vestiarele rămân aglomerate și este necesară această prezență mai mică”, a explicat Rușeț, la Tele3.

Și cei care se ocupă de transportul angajaților companiei au primit sarcini clare în această perioadă. „Pe transport, am impus partenerilor noștri să dezinfecteze autobuzele. Urmărim acest lucru prin responsabilii noștri de la nivelul fiecărei cariere. Vom păstra aceste măsuri. Sigur că ne dorim să nu mai avem evenimente și nici colegi confirmați”, a mai spus Ion Rușeț.

Vizualizări: 3,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: