Minerii din Motru și Mehedinți rămân în șomaj tehnic

Câteva mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au revenit, de luni, la muncă. În locul lor, au rămas în șomaj tehnic alte câteva mii de mineri și energeticieni. Angajații din Motru și Mehedinți vor mai rămâne în șomaj tehnic. Aceeași măsură a fost dispusă, de luni, și pentru salariații de la Ișalnița, județul Dolj.

Minerii din Jilț, Peșteana, Roșia, Pinoasa și Tismana au revenit, de luni, la muncă. Alături de ei, s-au întors la serviciu și energeticienii de la Turceni. „Luni și-au reluat activitatea unitățile miniere din zona Jilț, adică Jilț Sud și Jilț Nord, și unitățile din zona Rovinari, cele patru cariere: Peșteana, Roșia, Pinoasa și Tismana. Săptămâna trecută, și-au reluat activitatea și colegii noștri de la SE Turceni. Ar fi trebuit să vină tot de luni, dar datorită faptului că a fost nevoie de pornirea unui grup, dânșii și-au reluat activitatea mai devreme. Mai sunt în șomaj tehnic colegii noștri din Motru, Mehedinți. Cele două cariere din Motru și Cariera Husnicioara, din Mehedinți. Au intrat în șomaj tehnic colegii de la sucursala energetică Ișalnița”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, la Târgu Jiu TV.

Pe lângă cei aflați în șomaj tehnic, mai sunt și alți angajați liberi. Aceștia au intrat în concedii ori au solicitat zile libere, totul pentru ca, la serviciu, să nu fie decât jumătate dintre salariați pentru ca riscul de infectare cu noul tip de coronavirus să nu fie unul ridicat. “Noi lucrăm pe schemă minimă. Activitatea noastră reprezintă maximum 50-60% din personal în această perioadă pentru că menținem măsurile ca o parte din colegii noștri să fie programați în concedii, libere, recuperări în așa fel încât să asigurăm o capacitate de 50% pe mijloacele de transport în comun, ca să nu fie puși în pericol salariații pentru a continua să luăm măsuri de distanțare socială”, a mai explicat Rușeț.

Vizualizări: 2,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: