Se reia activitatea în minerit. Ce salariați revin la muncă!

Câteva mii de mineri vor reveni la muncă de luni. Salariații își vor încheia perioada de șomaj tehnic și se vor întoarce la serviciu. Se va relua activitatea în zonele Rovinari și Jilț pentru început. Chiar și atunci, se va lucra cu cel mult 50% din personal.

În această perioadă, în cariere nu este decât activitate de pază. Nici în termocentrale nu sunt prea mulți salariați la muncă. Cel mult jumătate din personal. „Lucrăm la o schemă minimă generată și de piață, dar și rezultatul măsurilor pentru a evita răspândirea acestui virus. Subunitățile din Motru, Jilț și Rovinari nu sunt în activitate productivă, doar activitate de pază. Lucrează Termocentrala Rovinari, cu 49% din salariați. Avem activitate la Turceni, cu 29% din salariați. Același procent se află la Ișalnița și se lucrează la Craiova, unde puțin peste 30% sunt prezenți la lucru. S-au acordat recuperări, zile libere, șomaj tehnic, care a fost generat de măsurile de protecție împotriva acestui virus și de piață. Piața a fost extrem de nefavorabilă pentru Complexul Energetic Oltenia”, a explicat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, la Tele3.

Pentru început, activitatea se va relua pe 11 mai în zonele Rovinari și Jilț. Chiar și atunci, se va lucra cu mai puțin de 50% din personal. „Pe 11 se va relua activitatea în Rovinari și Jilț. Continuă șomajul tehnic în zona minieră Motru. Pe relația Motru – Filiași există o problemă pe care o are CFR, o reziviei la două poduri. Vom lucra cu sub 50% din personal. Discutăm de livrarea de cărbune de săptămâna următoare, după data de 15 mai pe relația Mătăsari – Jilț – Turceni și, în această perioadă pe relația Peșteana – Craiova II. Singurele livări de cărbune sunt pe bandă din Pinoasa și puțin din Roșia spre Termocentrala Rovinari, care se aprovizionează cu cărbune pe bandă, nu pe mijloacele de transport CFR”, a mai declarat Rușeț.

Vizualizări: 7,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: