Prima demisie la Internaţional Băleşti. Echipa riscă dezafilierea!

Dan Vasilică, antrenorul principal al formaţiei de liga a treia Internaţional Băleşti, şi-a dat demisia, declarându-se nemulţumit de rezultatele echipei. Unele voci spun însă că Vasilică ar fi plecat pe un salariu bun la ACS Şirineasa, club preluat de oameni din anturajul omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Demisia antrenorului care a scris istorie la Băleşti nu a fost primită însă bine de administraţia locală, care se gândeşte serios la dezafilierea echipei.

Antrenorul Dan Vasilică părăseşte Internaţional Băleşti după un deceniu în care a fost alături de echipă. A reuşit performanţa de a promova în liga a III-a, însă rezultatele echipei spun că l-au alungat de la Băleşti. Internaţional a început campionatul extrem de slab, având patru puncte după opt etape. Trupa a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul 1-2, de CSM Şcolar Reşiţa. Dan Vasilică i-ar fi avertizat pe jucători că îşi va da demisia dacă vor pierde şi acest meci. „Când un antrenor spune că răspunde de rezultate, trebuie să răspundă. Aşa cred eu, mă diferenţiez de cei care se leagă cu dinţii de un scaun şi caută scuze. Că am jucat cu primul loc, locul al doilea, al treilea, al patrulea, le-am luat pe toate la rând. Că am pierdut la limită, c-am pierdut în minutul 90, c-am ratat penalti. Eu nu vreau să am scuze, scuzele nu fac parte din bagajul meu. Îmi place să fiu responsabil”, şi-a explicat demisia Dan Vasilică, la Radio Accent.

„Nu a vrut să mai rămână”

Cei din conducerea clubului sportiv spun că îi înţeleg supărarea lui Vasilică, dar consideră că tehnicianul s-a grăbit cu demisia. „A spus că din cauza rezultatelor, că l-au dezamăgit mai mulţi fotbalişti în care a avut încredere. A spus dinainte de meciul cu Reşiţa că trebuie neapărat să bată, îi şi motivase cu o primă. Suntem cu banii la zi faţă de jucători, într-adevăr o ducem mai greu, dar nu avem restanţe. Din ce am discutat cu dânsul, se consideră singurul vinovat pentru rezultate. Am încercat să-l conving să stea până în iarnă, nu a vrut. Mai erau cinci etape, după aceea puteam trage linie”, a cimentat Dan Mihuţoiu, directorul sportiv al echipei.

Echipa va fi coordonată pentru moment de antrenorul secund Bogdan Chiriac.

Primar: Vrea să meargă la Şirineasa

Echipa este finanţată exclusiv din bugetul local. Şi primarul Mădălin Ungureanu este dezamăgit de rezultate şi se gândeşte serios să dezafilieze echipa, mai ales că nu a reuşit să găsească alţi finanţatori. Primarul a auzit că Dan Vasilică s-ar duce, pe mai mulţi bani, la echipa Şirineasa, aflată acum pe primul loc în liga a III-a. „Este o decizie care îi aparţine, probabil a găsit în altă parte ceva mai bine remunerat. Am fost înştiinţat de cineva de la club că ar vrea să meargă spre Şirineasa. Situaţia clubului este destul de neplăcută. Pe zi ce trece ne terminăm resursele financiare pentru a ne menţine în liga a III-a. Să vedem ce decizie vom lua cu Consiliul, dacă o mai ţinem sau o dezafiliem. Fără bani, fără sponsorizare, nu putem”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Vizualizări: 1,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: