Câtă maioneză trebuie să pui în salata de vinete

Este perioada vinetelor, iar salata de vinete este nelipsită de pe masă. Dar salata de vinete are un secret iar acesta stă în câtă maioneză se pune pentru că acolo se greșește cel mai des la rețeta de salată de vinete.

Salata de vinete este nelipsită de la mesele românilor fiind un aperitiv extrem de apreciat. Sunt persoane care preferă salata de vinete simplă, fără maioneză, dar cea preparată cu maioneză este un deliciu dacă știi exact de câtă maioneză este nevoie pentru a fi perfectă.

Aceasta se adaugă în salata de vinete pentru o aromă și o textură speciale, dar și pentru a o face mai deschisă la culoare. Secretul unei maioneze de calitate este însă să nu adaugi foarte multă maioneză în salată. Sunt suficiente doar două linguri în rețeta de salată preparată din patru vinete mai mici, o ceapă mărunțită, trei linguri de ulei, două linguri de suc de lămâie și sare, după gust.

Amestecă bine vinetele folosind mixerul de mână până când devin pastă. Ulterior, pune vinetele într-un vas de sticlă și adaugă peste ele uleiul, sarea, sucul de lămâie și ceapa și amestecă-le bine apoi adaugă maioneza. Lasă salata la răcit în frigider cel puțin o oră înainte de servire.

Vizualizări: 1,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: