Prima femeie din România care a comentat meciuri la EURO

Ioana Cosma de la PRO X este prima femeie din istoria televiziunilor române   care a comentat un meci  de la Campionatul European de Fotbal. Partidele marii competiții sunt transmise de Pro TV şi Pro X.

Trustul Pro a decis să o coopteze în rândul comentatorilor și pe prezentatoarea emisiunii „Ora exactă în sport” de la PRO X. Ea a debutat  în acest rol chiar cu o zi înainte de a împlini 47 de ani, la partida Ungaria – Portugalia, de marți, 15 iunie.

Ioana Cosma a devenit astfel prima femeie din țara noastră, comentator al unui Campionat European de Fotbal.  Ea a fost desemnată să comenteze meciurile Ungariei din „grupa morții”, ce le mai are în componență pe campioana mondială, Franța, campioana europeană, Portugalia și veșnic favorita la orice titlu, Germania.

Ioana Cosma s-a născut în Cluj, iar bunicul o mai ducea la meciurile „șepcilor roșii”, Universitatea Cluj, de aici pornind pasiunea sa pentru fotbal. „Atunci când eram mică comentam în timp ce comentau persoanele la televizor. Dădeam sonorul la minim și comentam, mă visam comentator de fotbal. Uite că oamenii care visează pot să își împlinească visul”, a povestit Ioana Cosma la emisiunea lui Cătălin Măruţă de la Pro TV.

Ioana Cosma a mai comentat meciuri, dar de fotbal feminin. În mai 2019, a fost începutul, la finala Cupei României la fotbal feminin, a informat gsp.ro. Apoi, au urmat două partide din preliminariile CE, tot la fotbal feminin, România – Belgia, 0-1 și România – Lituania,

Ioana Cosma va comenta și celelalte partide ale Ungariei din Grupa F, considerată cea mai echilibrată grupă de la EURO 2020. Vor urma Ungaria – Franța, pe 19 iunie, de la ora 16.00 și Germania – Ungaria, pe 23 iunie, de la ora 22.00.

Galerie foto


Vizualizări: 1,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: