Prima reacție a firmei de recrutare despre selecția de la CEO. Atac la directorul ”neselectat”

Firma de recrutare din Cluj, ARC Consulting, a oferit presei centrale detalii legate de interviul cu cei care au candidat pentru un post de director la CEO. Din cinci membri, căi ar fi trebuit să recruteze, ARC Consulting a ales doar trei: Dan Iulius Plaveti, Constantin Bălășoiu și Cosmin Trufelea. 

Potrivit ARC CONSULTING, contractul a fost semnat de două persoane juridice, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA și ARC Consulting SRL în urma unui proces de achiziție publică.

În ceea ce privește afirmațiile lui Constantin Popescu, unul dintre membrii directoratului, cum că echipa de recrutori a intrat în contact cu trei dintre candidați înainte de interviuri, Arc Consulting spune că au fost contactați toți candidații care s-au calificat în lista lungă.

„Scopul vizitei echipei de recrutare la sediul societății în seara dinaintea interviurilor a fost în primul rând pentru realizarea procedurilor de justificare a delegației, de semnare și stampilare a a ordinelor de deplasare și a foii de parcurs, atât conform procedurilor cât și uzanțelor și bunelor practici de business. Mai mult, chiar și dânsul, domnul Popescu Constantin a fost prezent în acea sală (unde ușa a fost deschisă tot timpul), unde știe concret atât ceea ce s-a discutat, cât și care a fost abordarea echipei de recrutori, discuția fiind scurtă. Interviurile au fost ținute în săli cu pereți de sticlă pentru a asigura transparența totală a procesului de selecție, iar intrarea accidentală a unui candidat în sală considerăm că nu l-a perturbat în răspunsuri pe domnul Popescu Constantin”, mai arată ARC Consulting, citat de Hotnews.ro.

ARC CONSULTING afirmă că modalitatea de evaluare a candidaților din lista lungă a respectat componenta integrală aprobată de Comitetul de Nominalizare și Selecție din cadrul Consiliului de Supraveghere. Procedura de selecție este în conformitate cu articolul 35, alineatul (4) din OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Indiferent dacă provin din cadrul consiliului de administrație sau din afara acestuia, directorii sunt numiți de către consiliul de administrație, la recomandarea comitetului de nominalizare, după o procedură de selecție pentru poziția respectivă, desfășurată după numirea membrilor Consiliului de Supraveghere în conformitate cu prevederile articolului 29.

Consiliul de Supraveghere poate decide să fie asistat sau să aibă selecția efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane. În cazul în care nu există candidați înscriși sau niciun candidat nu se califică pe lista scurtă, procesul de selecție se va relua.

Vizualizări: 3,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: