Primar: Am crezut că CE Oltenia ne ajută, apoi a cerut bani

CE Oltenia a dat în judecată primăria comunei gorjene Bolboși. Compania energetică încearcă să recupereze pe calea instanţei câteva mii de lei, contravaloarea unei cantităţi de piatră spartă acordată administraţiei locale. Primarul Gheorghe Bilea este șocat. ”Au spus că ne-o dau gratuit. Dacă ştiam că ne cer banii, făceam licitație”, a explicat primarul din Bolboşi.

Administraţia locală din Bolboși a primit de la CE Oltenia, în 2014, pe vremea lui Ciurel, o cantitate de piatră spartă cu scopul de a amenaja zona târgului din localitate. Conform autorităţilor locale, discuţiile au fost ca piatra să fie acordată cu titlu gratuit primăriei.

Numai că, la nicio o jumătate de an distanţă după finalizarea lucrărilor, primăria a fost notificată de CE Oltenia să achite contravaloarea pietrei. ”Ne-au dat niște piatră, au zis că ne-o dau gratuit și după aceea ne-au tăiat factură. Au zis că pun ei la târg niște piatră. Au pus, dar nu i-am făcut recepție, nimic. După șase luni m-am trezit cu factura. Ei ziceau că ne ajută atunci, cu nişte persoane care lucrau prin CEO. N-am acceptat factura, pentru că promisiunea era promisiune”, a explicat primarul.

Suma pe care CE Oltenia o are de recuperat este mică, respectiv 4903 lei. Compania energetică a dat în judecată primăria Bolboși pentru recuperarea acestei sume. Speța s-a judecat la Judecătoria Motru, iar magistraţii motreni au dat câștig de cauză companiei energetice prin soluţia dată la începutul lunii mai 2018. Mai mult, administraţia locală a fost obligată și la plata cheltuielilor de judecată.

Primăria Bolboși a atacat cu apel, iar speța se judecă acum la Tribunalul Gorj. ”L-am apelat. Am pierdut la prima instanță. Dacă vom pierde, plătim piatra. Nu e o sumă mare. Dacă știam că ne cer banii pe piatră, făceam achiziție pe SEAP, nu mă complicam cu ei. I-am întrebat, dar dacă s-au schimbat directorii....”, a mai spus primarul din Bolboși.

Magistrații gorjeni nu au stabilit până acum un termen de judecată.

Vizualizări: 3,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: