Primar: Am fost nevoiți să sistăm anumite lucrări

Lipsa banilor și anunțul premierului că nu mai sunt bani pe Programul Național de Dezvoltare Locală îi supără tot mai tare pe primari și îi lasă cu lucrările nefinalizate. Este și cazul edilului din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Primarul spune faptul că a fost nevoit să sisteze anumite lucrări până în luna august a acestui an, așteptând rectificarea bugetară promisă de Guvernul României.

”În urmă cu o lună ne-a venit o adresă de la Ministerul Dezvoltării cu privire la epuizarea fondurilor pentru Programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2, lucru extrem de nepotrivit. Dacă fondurile au fost epuizate, ne-am văzut în fața faptului împlinit să sistăm lucrările pe o perioadă, fiind vorba despre luna august. Nu le putem susține din bugetul local”, a spus Mădălin Ungureanu, la Accent TV.  

Ungureanu a mai afirmat că a fost nevoit să mai discute cu anumiți constructori pentru a continua lucrările la canalizare pe banii lor.

”Fiind puși în fața faptului împlinit, nu avem decât să așteptăm, să ne ajute Ministerul Dezvoltării, așa cum și premierul a făcut anunțul că la rectificarea bugetară din luna august a alocat sume importante, dedicate acestui Plan de Dezvoltare Locală pentru continuarea lucrărilor. În momentul de față am avut discuții cu constructorul pentru lucrarea de canalizare care este implementată în procent de peste 65% în partea de Nord a comunei Bălești. Am ajuns la o înțelegere să putem să ne mai mișcăm pe lucrare din bugetul firmei respective pe o perioadă de o lună”, a mai afirmat Mădălin Ungureanu.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: