Primar anchetat pentru lucrările de la liceu

Primarul comunei gorjene Fărcăşeşti, Constantin Drăgoescu, este cercetat într-un dosar privind reabilitarea liceului din Roşia Jiu. Ancheta are la bază o sesizare făcută de consilierul local PSD Marius Bălu, nepotul fostului primar. Consilierul spune că primarul a alocat ilegal bani pentru lucrările de la unitatea de învăţământ, sesizând inclusiv Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ancheta procurorilor vizează lucrarea realizată în 2016 la Liceul Tehnologic Roşia Jiu. A fost vorba de reabilitarea termică a unităţii de învăţământ şi amplasarea centralei termice la grădiniţa liceului. Directorul liceului, Liliana Bugă, este soţia fostului şef PRU, Rudi Bugă, partidul cu care PNL avea la acea vreme majoritate la Fărcăşeşti. „A reabilitat liceul şi a dat banii direct soţiei lui Bugă, directoarea, pentru chestia asta. El trebuia să facă lucrarea, era clădirea lui, nu a liceului. A preferat să-i dea peste 130.000 lei lui Bugă, să facă ce vrea cu banii aceştia. Liceul a făcut licitaţia. Eu atunci am dat şi în instanţă, încă se judecă, pentru anularea hotărârii, să recuperăm prejudiciul. Şi eu, şi Prefectura am atacat în instanţă. Atunci am sesizat şi DNA Craiova. Bugă a dat atunci afară 13 consilieri. DNA a dat că nu e competenţa ei, ci a parchetului. Și, acum, la Judecătorie l-a încadrat pe Drăgoescu, doar pe el, nu şi pe soţia lui Bugă, pentru abuz în serviciu şi a dispus începerea urmăririi penale. Drăgoescu a şi recunoscut vina la parchet, a spus că nu a ştiut, că era la început de mandat. Nu e asta o scuză. Ai intrat în horă, trebuie să joci!”, a declarat Marius Bălu, consilier local la Fărcăşeşti.

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu, unde se judecă speţa, au trimis cauza la procurori pentru a continua urmărirea penală. „Admite plângerea formulată de petiţionarul B.M., împotriva ordonanţei nr. 639/P/2018 din data de 25.04.2018 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală. Cheltuieli judiciare în cuantum de 50 lei rămân în sarcina statului”, se arată în soluţia dată de magistraţii târgujieni, pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din 27 iunie.

Primarul Constantin Drăgoescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de acest subiect. Drăgoescu a făcut o scurtă precizare pentru ziarul „Pandurul” în data de 2 august 2016. „Noi avem voie să alocăm bani către şcoală pentru că este şcoală cu personalitate juridică. Noi nu mai avem timp să facem licitaţie, şcoala începe curând. Am luat bani de la o lucrare care nu a fost contractată şi nu era o urgenţă”, a spus atunci primarul Drăgoescu.

Prin alocarea banilor către liceu, primarul Drăgoescu a renunţat la amenajarea unui şanţ.

Vizualizări: 3,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: