Gata cu apa la program în Mătăsari!

Administraţia locală din comuna gorjeană Mătăsari a demarat un amplu proiect pentru comunitatea locală. Este vorba de amenajarea unui bazin de mare capacitate ce va ajuta la asigurarea în permanenţă a apei în locuinţele cetăţenilor. Lucrările sunt în toi şi vor fi încheiate în cel mult o jumătate de an. Gospodăriile din comuna Mătăsari sunt în acest moment branşate la reţeaua de apă a Complexului Energetic Oltenia, ce deserveşte mai multe localităţi din zonă. Astfel, apa este insuficientă pentru a fi livrată non-stop. Cetăţenii din Mătăsari beneficiază de apă 2 ore dimineaţa, alte 2 ore la prânz, la fel şi seara. Autorităţile locale din Mătăsari şi-au propus să elimine această problemă. Au pus la bătaie peste un milion de lei, bani de la bugetul local, pentru amenajarea unui bazin de mare capacitate în care să fie stocată apă. Lucrările la această investiţie sunt în plină desfăşurare, fiind demarate în urmă cu circa două săptămâni. Executantul lucrărilor este societatea Energomontaj.

„Au început lucrările la gospodăria de apă din satul Mătăsari. Încercăm să asigurăm apă încontinuu pentru populaţia din Mătăsari. Pentru asta vom pune un bazin nou de 600 metri cubi, o staţie de tratare, o staţie de pompare. Mai trebuie introdusă o conductă pe o lungime de un kilometru. Mai este un bazin de 300 metri cubi. Atunci când cariera opreşte apa, va porni o staţie de pompe care va transporta apa din bazine, să nu mai avem întreruperi”, a declarat inspectorul Irinel Rasoveanu din cadrul Primăriei Mătăsari.  

Potrivit autorităţilor locale, în cel mult 6 luni, lucrarea va fi finalizată. Administraţia locală din Mătăsari a investit serios în ultimii ani în infrastructura de apă din comună. „O să fie efectuate şi alte lucrări. Am denisipat două puţuri, dar acolo o să ne trebuiască o staţie de tratare, investiţia nu este prinsă în proiectul cu bazinul. O să luăm apă şi din puţuri, după ce vor fi realizate toate instalaţiile”, a mai explicat inspectorul Irinel Rasoveanu.

La reţeaua de apă sunt branşate blocurile din Mătăsari, precum şi gospodăriile din Brădet şi Brădeţel.

Vizualizări: 1,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: