Bani americani atraşi de Muzeul Judeţean Gorj

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Gorj au câştigat o finanţare de aproape 5.000 de dolari de la autorităţile americane, bani cu care vor aduce la Târgu Jiu un cunoscut expert în muzee din SUA. Este vorba de Linda Norris, care va veni în Gorj pentru a le vorbi specialiştilor români despre dezvoltarea creativităţii în muzee.

„Am scris un proiect în cadrul US Speaker Program, pentru speakeri, lectori. Proiectul l-am făcut în parteneriat cu Muzeul Hărţilor şi Cărţilor Vechi din Bucureşti. În baza acestui proiect, lectorul Linda Norris din New York, cunoscută pe plan internaţional, va susţine seminarii la Bucureşti, la Muzeul Hărţilor şi Cărţilor Vechi, şi la noi, la Muzeul Judeţean Gorj, în luna septembrie. Vor fi seminarii şi ateliere de lucru cu specialiştii în muzee. Vom chema din zona noastră, de la Craiova, Severin, Vâlcea, Sibiu, chiar şi Baia Mare, Bucureşti. Vor fi workshop-uri, grupuri de lucru, pentru a-i învăţa pe specialiştii din muzee să creeze alte proiecte, să lucreze cu comunitatea. Am primit finanţare de la Ambasada Statelor Unite. Ne dau bani pentru plata biletului de avion dus-întors al Lindei Norris, onorariul său, cazare şi masă”, a declarat Alina Tiţa, reprezentant al Muzeului Judeţean Gorj.   

Linda Norris va susţine seminarii la Bucureşti în zilele de 24 şi 25 septembrie, iar la Târgu Jiu în perioada 26-28 septembrie.

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: