Primar: Calitatea apei era îndoielnică

Un primar din Gorj recunoaște faptul că și-a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește calitatea apei din comună. Este vorba de cel din comuna Alimpești, care a decis să schimbe sistemul de alimentare cu apă de pe raza localității. Lucrările au început în primăvară și ar trebui finalizate în 3 ani.

Sistemul de alimentare cu apă din comuna Alimpești a fost făcut în urmă cu aproximativ 30 de ani. Țeava care alimentează localitatea este din oțel, s-a deteriorat și mereu apăreau avarii și de aici suspiciunile legate de calitatea apei.

„Noi am depus prin PNDL2 un proiect pentru reabilitare, modernizare și extindere a rețelei de alimentare cu apă din comuna Alimpești. Valoarea totală a investiției este de 9.000.000 de lei și lucrările au început din luna martie a acestui an. Vreau să vă spun că până în acest moment s-a realizat 60% din lucrare și noi zicem că va fi gata mai devreme de termenul stabilit. Erau multe avarii pe conductă și calitatea apei era îndoielnică. Când lucrarea va fi finalizată, 98% din locuitorii din comună vor avea apă curentă“, a precizat Daniel Florea, primarul din Alimpești.

Este vorba de sistemul de alimentare cu apă din satele Sârbești, Ciupercenii de Olteț, Alimpești și Corșoru.

Vizualizări: 1,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: