Volum dublu de muncă la Casa de Pensii Gorj

Casa Județeană de Pensii Gorj duce lipsă de personal. Numărul de dosare pe care le au în lucru salariații instituției s-a dublat datorită modificărilor aduse Legii Pensiilor. Mulți dintre angajați au ieșit la pensie, iar posturile lor se ocupă extrem de greu.

În acest an, angajații Casei de Pensii Gorj au ajuns să verifice în jur de 12 mii de dosare. Numărul este dublu față de un an obișnuit. Acest lucru se datorează miilor de pensionari care au cerut să li se recalculeze veniturile. „Noi aveam 6.000 de dosare pe an. Anul trecut, am avut peste 2.800 peste cele 6.000. Acum s-au dublat. Au devenit 12 mii în situația în care o parte din personalul specializat în pensii și care a lucrat peste 20 de ani a ieșit la pensie. Este obositor. Este o muncă destul de solicitantă. Am adus alte persoane, dar e destul de greu să poată cuprinde legislația. Pe recalculări e mai dificil”, a explicat Ioana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

În ultimii opt ani, legile pensiilor au fost modificate de aproape 50 de ori, iar acest lucru le-a dat mai mult de muncă angajaților de la Pensii. „E vorba de acele două legi unde am lucrat în plus aproape 6.000 de dosare, iar acum avem foarte multe recalculări cu care suntem în urmă pentru că a trebuit să lucrăm pe cele două legi unde au fost creșteri substanțiale. Au fost persoane care au avut creșteri de 45%. Avem în plată chiar pensie de 8.000 de lei brut. Cei care au lucrat în subteran au câștigat cel mai mult dintre pensionari. Se fac și alte recalculări, cele referitoare la urmași. Din 2011 până în prezent, de 47 de ori s-a modificat Legea 263 și Legea 251 de 48 de ori”, a mai spus Ioana Talău, la Radio Accent.

Vizualizări: 2,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: